avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rugaminte lamurire procedura vanzare teren concesionat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rugaminte lamurire procedura vanzare teren concesionat

Va rog sa ma ajuati in solutionarea unei probleme. Sunt consilier local la o primarie si trebuie sa luam o decizie asupra unui teren concesionat. As vrea sa ma ajutati ..
Primaria acum cativa ani a concesionat pe o perioada de 49 ani unei persoane fizice un teren cu o pozitie foarte buna. Acea persoana fizica doreste acum sa cumpere terenul,avand in vedere ca a platit intreaga concesiune la zi. Din cate am citit si cate ni s-a spus de la primarie acesta are dreptul de premtiune ,insa eu stiu ca acesta se acorda dao daca terenul ar fi fost inchiriart.
Exista un document eliberat de catre un expert pentru ca vanzarea sa se efectueze la pretul de 9euro ceea ce spun eu este un pret mic avand in vedere ca sunt locuri mult mai departe de DN care se vand la 15 euro mp.
Stiu ca suntem "obligati"sa ii vindem omului terenul fiind o persoana de buna credinta cu platile la zi insa stiu si ca acea persoana va vinde imediat terenul .
Am propus sa se vanda prin licitatie,ceea ce mi-au spus ca nu ar fi corect #-o
Spuneti-mi va rog cum este cel mai corect si ce ar trebui sa fac.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 11:13, 2 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Trebuie analizat contractul de concesiune incheiat cu respectiva persoana.
Are dreptul de a solicita sa i se vanda terenul?
Aveti obligatia ca la solicitare sa procedati la vanzare in favoarea acestuia, fiind preemptor?

Ce fel de document este acela eliberat de catre expert in care se mentioneaza ca vanzarea ar trebui sa fie facuta la un pret de 9 euro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un teren concesionat? as4angel as4angel as dori sa stiu daca pot cumpara de la o persoana fizica un teren care a fost concesionat de la primarie pe o perioada de 49 ani de catre aceasta persoana si ... (vezi toată discuția)
Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Concesionare cu obligativitatea de a construi o locuinta assportiva assportiva Buna ziua! Am concesionat un teren avand obligatia ca in termen de 12 luni sa construiesc o locuinta. Dupa o discutie avuta cu primarul, dumnealui nu mai ... (vezi toată discuția)