avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare cu obligativitatea de a construi o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare cu obligativitatea de a construi o locuinta

Buna ziua! Am concesionat un teren avand obligatia ca in termen de 12 luni sa construiesc o locuinta. Dupa o discutie avuta cu primarul, dumnealui nu mai doreste sa-mi faca vanzare - cumparare dupa ridicarea locuintei, deoarece interesul primariei este ca eu sa platesc in continuare cei 49 ani pretul concesiunii. Practic eu acum stau la mana primarului, daca dumnealui nu doreste sa-mi faca vanzare cumparare pe teren, nu o face... e legal? Ce pot face din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: assportiva , utilizator 17:56, 22 August 2017
In contractul de concesiune erau prevazute ambele obligatii?
obligatia dvs sa ridicati constructia si obligatia concedentului sa incheie contractul de inchiriere ulterior?
Este incheiat in baza legii 15/2003?
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
AvTudor_com, utilizator
In conditiile respectarii etapelor legale pentru realizarea concesiunii, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea exacutarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, concesionarul are obligatia de a demara lucrarile specifice (constructie locuinta) in cel mult 12 luni de la data semnarii contractului de concesionare. Deci sunt obligat sa ridic o locuinta in termen de 12 luni. Mai departe la punctul 4.7 scrie asa: Dupa realizarea integrala a investitiei, concesionarul poate opta pentru cumpararea terenului. Intradevar nu scrie nimic cum ca ar fi obligat sa-mi vanda terenul.
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
assportiva, utilizator
Daca ati incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare legata de contractul de concesiune puteti actiona conf.art.1669NCC,,oricum, puteti actiona numai in cadrul contractului de concesiune incheiat.
din ce a zis primarul, nu el decide, consiliul v-a decide.. consilierii vor fi supusi la vot..cu cine sa fac acea promisiune bilaterala , atat timp cat primarul zice ca nu el va decide?.. pot face si ulterior semnarii contractului de concesiune acea promisiune bilaterala?are vreo valoare acea promisiune facuta cu primarul ,atat timp cat consilierii vor decide prin vot daca vor sa vanda terenul sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)