avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca nevalorificata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca nevalorificata

La pensionare am constatat ca unul din angajatorii mei nu au depus declaratiile nominale si nu mi s-a valorificat o perioada de vechime in munca de aprox. 5 ani din aceasta cauza, desi am fost angajat cu CIM si am inscris in cartea de munca de catre ITM aceasta perioada. Mentionez ca angajatorul a fost radiat de la registrul comertului.
Ce pot sa fac sa mi recuperez vechimea pt. aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: gina68 , utilizator 14:35, 3 Noiembrie 2016
Despre ce perioada este vorba ?
perioada 01.05.2000 - 30.11.2005
Incercati la ITM sa vedeti daca pentru perioada in cauza va pot pune la dispozitie copii de pe ordinele de plata a contributiei sociale.

Legea 83/1995 - abrogata de Legea nr.130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă la data de 27.09.1999
Art.6
(1) Carnetele de munca ale salariatilor incadrati la persoanele fizice si la persoanele juridice, prevazute la art. 5, se pastreaza si se completeaza de catre directiile de munca si protectie sociala judetene si de catre Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti.
(2) Angajatorii sint obligati sa depuna la directiile de munca si protectie sociala judetene si la Directia generala de munca si protectie sociala a municipiului Bucuresti:
a) actele privind incheierea, executarea, modificarea si incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la emiterea acestora;

b) actele din care rezulta plata lunara a contributiei pentru asigurarile sociale de stat, a contributiei la constituirea Fondului pentru pensia suplimentara, precum si a contributiei la constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pina la data de 15 a lunii urmatoare pentru care s-au facut aceste plati.
....
In decizia de pensionare scrie ca angajatorul nu a depus declaratiile nominale pentru plata contributiilor. M-am interesat si am aflat ca angajatorul nu a platit contributiile la B.A.S.S. iar intre timp a radiat societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza itm in cartea de munca Dimofte Sarolta Dimofte Sarolta In decizia de respingere pensiei se mentioneaza :perioada de 01.o2.1996-07.06.1996 nu a fost valorificata intrucit nu prezinta viza I.T.M. Mentionez,ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - insotitor copil cu adhd si retard mintal lauramaria1 lauramaria1 Copil de 10 ani diagnosticat cu Adhd, retard mintal mediu este in clasa a2 a nu are insotitor. Intrebarea mea este daca mama lui poate sa isi faca actele ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat la itm ContSters123067 ContSters123067 Pe perioada 1991-2000 s-a prestat munca in baza unor contracte individuale de munca [b]neinregistrate insa la ITM[/b]. Exista state de plata pentru aceasta ... (vezi toată discuția)