avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca neinregistrat la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca neinregistrat la ITM

Pe perioada 1991-2000 s-a prestat munca in baza unor contracte individuale de munca neinregistrate insa la ITM. Exista state de plata pentru aceasta perioada. Cum se poate completa acum, in 2010, cartea de munca corespunzator acelei perioade? Ce documente ar mai fi necesare. Cui ma adresez? Cu ce tip de cerere?
Pe baza unei adeverinte eliberata de angajator in care va mentiona perioadele lucrate, salariile si contributiile achitate la stat de angajator pentru angajat.
Daca firma nu a achitat contributiile, ceea ce este foarte posibil daca nu a fost inregistrat C.I.M., atunci nu va poate elibera adeverinta si nu puteti completa carnetul de munca.
Va fi necesar sa dati in judecata angajatorul pentru recunoasterea perioadei lucrate in baza acelui contract si obligarea aceleia la plata contributiilor datorate statului, astfel incat ca dv. sa vi se poata recunoaste acea perioada ca lucrata si sa beneficiati de protectia sociala prevazuta de lege. ;)
Inexistenta CIM pentru perioada mentionata conduce la neplata contributiilor
Unica solutie este actionarea in instanta pentru obligarea angajatorului la reconstituirea formalitatilor dvs de munca ,achitarea contributiilor aferente,pentru a beneficia de stagiu de cotizare necesar in anumite situatii
Daca exista state de plata ,se prezuma ca ezistenta contractului de munca pe perioada nederminata .Aveti posibilitatea sa solicitati ITM mentionarea in cartea de muna a perioadei lucratein baza statelor de plata si a ordinelor de plata,In situatia in care nu au fost platite obligatiile ITM poate face inscrierile in cartea de munca pentru perioada lucrata cu mentiunea ca nu s-a platit contributia pentru asigurari sociale,mentiune care nu afecteaza vechimea in munca si care se va radia la efectuarea platilor,asa cum rezulta din adresa 2836/25 06 1996 a Ministerului muncii si protectiei sociale- Directia generala legislatia muncii.
@jupanul
1-Rugam ,respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje cu continut identic
2-Neinregistrarea CIM la ITM are ca si consecinta nedepunerea ordinelor de plata aferente
Cum ITM nu are inregistrate CIM ,perioadele aferente nu sunt operate in carnetul de munca,posibil sa nu fie achitate contributiile aferente
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Trebuie mai intai sa verificati daca acele "state de plate" erau reale sau fictive.
Fiind existente in contabilitatea firmei, va putei adresa mai departe factorilor decizionali

Alte discuții în legătură

Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii pierduta magdalena1957 magdalena1957 Daca firma la care am lucrat si care a platit impozite la stat nu a fost gasita la ITM,cum pot proceda sa mi se recunoasca anii lucrati la aceasta firma?Pot ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciki ciki As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am lucrat in Romania pana in 2005 an in care am plecat in Italia iar cartea de munca o am eu.Deci vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)