avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca neinregistrat la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca neinregistrat la ITM

Pe perioada 1991-2000 s-a prestat munca in baza unor contracte individuale de munca neinregistrate insa la ITM. Exista state de plata pentru aceasta perioada. Cum se poate completa acum, in 2010, cartea de munca corespunzator acelei perioade? Ce documente ar mai fi necesare. Cui ma adresez? Cu ce tip de cerere?
Nu stiu cata importanta are, dar exista la salariati (probabil se gasesc si la firma) contracte individuale de munca incheiate in 1991, neinregistrate insa la ITM. Exista la firma statele de plata 1991-2000, inregistrate in contabiltate, cu salariatii respectivi. Plata comisioanelor ITM si a contributiilor sociale aferente e mai greu de reconstituit (schimbari dese de "contabil", arhiva tinuta cum s-a putut). Nu exista la ITM (sau unde?) dovada incasarii (in contabilitate) a sumelor de la firma respectiva? Cum se pot reconstitui daca la firma nu se mai gasesc ordinele deplata si se sustine, totusi, ca platile au fost facute?
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters123067, utilizator
Pana in anul 2001 colectarea fondului CAS nu se evidentia pe salariati ori pe societati comerciale ci era virat intrun cont comun.Prin urmare este necesara prezentarea fizica a ordinelor de plata.
Sincer, nu pot sa cred ca intrarile de sume in acel "cont comun" al fondului CAS nu se pot regasi pe platitori- societati comerciale. E o lege a contabilitatii care obliga la asta (evidenta analitica). Cui sa cer o astfel de situatie?
Le gasiti inregistrate in contabilitatea Casei Judetene de Pensii . Adresati-va acestei institutii.
Multumesc, multumesc! Revin, foarte probabil, dupa ce fac "terenul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii pierduta magdalena1957 magdalena1957 Daca firma la care am lucrat si care a platit impozite la stat nu a fost gasita la ITM,cum pot proceda sa mi se recunoasca anii lucrati la aceasta firma?Pot ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciki ciki As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am lucrat in Romania pana in 2005 an in care am plecat in Italia iar cartea de munca o am eu.Deci vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)