avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca neinregistrat la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca neinregistrat la ITM

Pe perioada 1991-2000 s-a prestat munca in baza unor contracte individuale de munca neinregistrate insa la ITM. Exista state de plata pentru aceasta perioada. Cum se poate completa acum, in 2010, cartea de munca corespunzator acelei perioade? Ce documente ar mai fi necesare. Cui ma adresez? Cu ce tip de cerere?
@budiul:
Statele de plata sunt reale. Exista si s-au inregistrat in contabilitate la vremea respectiva.

@jupanul: "In situatia in care nu au fost platite obligatiile ITM poate face inscrierile in cartea de munca pentru perioada lucrata cu mentiunea ca nu s-a platit contributia pentru asigurari sociale,mentiune care nu afecteaza vechimea in munca si care se va radia la efectuarea platilor,asa cum rezulta din adresa 2836/25 06 1996 a Ministerului muncii si protectiei sociale- Directia generala legislatia muncii."

Inteleg de aici ca un prim pas ar fi inscrierea, pe baza statelor de plata, privind "vechimea in munca", urmand a "descalci" ulterior, pe cat posibil, si platile efectuate. Care ar fi? Banuiesc ca numai comisionul ITM si CAS. Exista bunavointa din partea angajatorului. Nu stiu la ITM cum e. Cum ati proceda?
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters123067, utilizator
Bunavointa este din partea angajatorului,dar care nu are autoritatea sa acopere si obligatile aferente ITM
Implicarea ITM conduce la aplicare de sanctiune
ynocentta a scris:

Implicarea ITM conduce la aplicare de sanctiune

Sanctiune pentru fapte de acum 10-19 ani? Atunci, prin instanta cred ca e cel mai bine. Multumesc, oricum!
Daca firma a fost inregistrata la Camera de munca in perioada 1991-2000 si statele de plata impreuna cu ordinele de plata aferente au fost depuse,se poate uza de prevederile art.16 pct.2 si 3 din CM.comfirmate si de practica anterioara a MMPS prin adresa 1836/1996 ,avand sustinerea din Legea 10/1972 si 3/1977.Sanctiunuile din partea ITM nu sant operante raportat la prevederile Decretului 167/1958 coroborat cu Ordonanta nr2/2001,neantrunind conditia de continuitate.
Firma nu a fost inregistrata la ITM, nu s-a depus niciun stat de plata si niciun ordin de plata aferent. Ordinele de plata aferente, care s-au facut, nu ar trebui sa fie si in evidenta proprie a ITM?

Alte discuții în legătură

Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii pierduta magdalena1957 magdalena1957 Daca firma la care am lucrat si care a platit impozite la stat nu a fost gasita la ITM,cum pot proceda sa mi se recunoasca anii lucrati la aceasta firma?Pot ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciki ciki As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am lucrat in Romania pana in 2005 an in care am plecat in Italia iar cartea de munca o am eu.Deci vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)