avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in campul muncii pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in campul muncii pierduta

Daca firma la care am lucrat si care a platit impozite la stat nu a fost gasita la ITM,cum pot proceda sa mi se recunoasca anii lucrati la aceasta firma?Pot merge cu ordinele de plata de atunci la ITM sau in alta parte pentru a mi se recunoaste aceea perioada ca vechime in munca?Mentionez ca firma a fost dizolvata(radiata) in 2002
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 20 August 2013
In urma lichidarii firmei, arhiva se preia de catre lichidator sau se preda la Arhivele nationale din judetul unde a avut firma sediul social.
Solicitati eliberarea unei adeverinte de la acestea, in urma consultarii statelor de plata si a ordinelor de plata prin care s-au depus de catre firma, contributiile sociale.
In mod normal, in carnetul de munca se regasesc perioadele de timp in care ati fost angajat la firma respectiva si salariul plus sporurile.
Daca aveti ordinele de plata ale firmei (inteleg din exprimarea dvs. ca le aveti), pentru plata contributiilor sociale la trezorerie, ITM ar trebui sa le aiba in vedere.
Chiar daca aveti acele ordine de plata , va trebuie si copia c.i.m. incheiat cu acel angajator. Reconsituirea vechimii in munca nu se face in baza ordinelor de plata a contributiilor sociale.

Codul Muncii prevede clar ca, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Codul Muncii si niciun alt act normativ nu prevede ca perioada pentru care s-a platit contributiile sociale cosntituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat la itm ContSters123067 ContSters123067 Pe perioada 1991-2000 s-a prestat munca in baza unor contracte individuale de munca [b]neinregistrate insa la ITM[/b]. Exista state de plata pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Vechimea pt recalcularea pensiei alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, De unde pot face rost de vechimea in munca, pt o persoana care a lucrat intr-un singur loc, pana la pensionare, iar sporurile (care nu se treceau ... (vezi toată discuția)
Datorii catre stat, srl cu asociat unic Isarcon Isarcon Buna ziua, Am un SRL unde sunt asociat unic. Am ceva datorii la stat care provind din amende pt nedepunere de declaratii, in ultima perioada. Firma ... (vezi toată discuția)