avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita prin poprire 1/3 din pensie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita prin poprire 1/3 din pensie

Buna ziua. In urma unui contract cu banca Raiffeisen in 2008 in care debitorul este ginerele meu si codebitori sunt eu si fiica mea, am ajuns sa fiu executata silit deoarece titularul si sotia sa sunt rau platnici si nu au mai achitat ratele de mult timp.Am fost instiintata de executorul judecatoresc ca mi se va opri 1/3 din pensie ceea ce s-a si intamplat incepand cu luna octombrie.Datorita nestiintei si bunei credinte am ajuns in aceasta situatie. Vreau sa stiu cine trebuie sa imi dea un document in care sa ateste ca suma de 309.00 care mi-o opreste pe talonul de pensie se vireaza in contul bancii Raiffeisen: trebuie sa ma duc la banca sau la casa de pensii? Trebuie sa trimit vreun document si la executorul judecatoresc? Va doresc o zi buna si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:21, 3 Noiembrie 2016
Solicitati o adresa de la executor in acest sens.
Am sunat executorul judecatoresc care este din Giurgiu si mi-a spus ca poate da aceasta adresa dar daca mi-o trimite prin posta ma costa 50.00 ron +T.V.A.,daca mi-o trimite prin curier pe langa aceasta suma mai dau inca 10.00ron, sau sa ma duc personal in Giurgiu.(eu avand domiciliul in Bucuresti). Considerati ca este normal ca o pensionara sa dea acesti bani lunar pentru a avea o dovada ca suma de 309.00 din pensie este virata in contul Raiffeisen?
Va multumesc pentru raspunsul anterior si sper sa ma puteti ajuta in continuare.
Dacă aveți domiciliul în București,
Legea spune că executorul trebuie să fie din zona teritorială a CURȚII de APEL de unde are domiciliul debitorul.
De asemenea, încuviințarea trebuie să o ceară la judecătoria unde este domiciliat debitorul.
`
Potrivit art. 651 alin. (1) CPC:
c) în cazul executării silite a obligaţiilor de a face şi a obligaţiilor de a nu face, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde urmează să se facă executarea.
`
PENSIA care este poprită, nu reprezintă bun MOBIL, ci este o valoare MONETARĂ
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare obligatia de a face- instanta competenta luticus luticus Punerea in executare a unei sentinte obligatia de a face s-a facut la judecatoria de la domiciliul petentului. Actele de executare silita s-au facut de un ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar mariosyle mariosyle Executare silita, poprire, credit bancar, prescriptie Buna seara! Am nevoie de un sfat, ma aflu.intr-o situatie destul de delicata ca urmare a contractarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)