avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CARE ESTE CEA MAI IEFTINA METODA DE TRANSFER A ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CARE ESTE CEA MAI IEFTINA METODA DE TRANSFER A PROPRIETAII UNUI IMOBIL??????

Care este cea mai ieftina metoda de transfer a proprietatii unui imobil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:01, 29 August 2009
apaidiu a scris:

Scenariu:
Incheiati promisiune de vanzare cumparare cu act sub semnatura privata si termen de incheiere a actului autentic in 30 de zile.
Peste 30 de zile notificam .. nu primim raspuns .. mergem la instanta ... solicitam obligarea iar paratul este de acord.
Se restituie taxele integral.
Cat ne costa ? Mai nimic.





Tariful stabilit de cadastru pentru intabulare si impozitul pe venitul realizat din instrainarea imobilului trebuie achitate oricum.

In final, cea mai ieftina metoda nu este intotdeauna cea mai lejera, daca avem in vedere termenele acordate de instanta, posibilitatea decesului unuia dintre promitentii vanzatori, eventualele modificari (in sensul cresterii valorice) ale taxelor intre momentul incheierii antecontractului si momentul introducerii actiunii...

Se spune ca daca nu risti nu castigi.
In acest caz se poate spune ca daca nu risca plateste mai mult.
Trebuie sa isi calculeze bine riscul intrucat in varianta cu instanta ii va trebui si avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract brutus84 brutus84 In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)