Buna ziua, am si eu o problema....Am o casa si un tren pe care l-am dobandit de la parinti printr-un act de vanzare cumparare.Actul dateaza din 1973 si este facut doar pe o parte din teren, asa se facea la vremea respectiva, doar 20 ari, insa terenul este de 60 ari.In actul de vanzare sunt mentionati vecini si deci se cuprinde tot, respectiv 60 ari.Problema este ca fratii, 2 la numar,vor sa fie partasi la cei 40 ari.Ne judecam de 5 ani, instanta de fond mi-a dat castig, insa s-a trimis spre rejudecare.Fratii, au cerut alt expert si m-a intereseaza daca pot sa refuz prezenta acestora in curtea mea.Adica expertul sa vina sa-si faca treaba, insa ei sa stea in afara curti Multumesc
Deocamdata, fiindca nu au castigat procesul, ei nu sunt proprietarii terenului respectiv, deci Dvs. sunteti proprietarul pana la ramanarea definitiva a hotararii judecatoresti care constata, ca fratii Dvs. sunt partasi. In acest caz deci, dupa pararea mea, puteti sa refuzati prezenta fratilor Dvs. in curte.
Multumesc pt. raspuns.Pe acest teren am acte, deci nici vb. de copropietate.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Poate ca sunt subiectiva, dar nu mi se pare normal sa m-a judec atata timp cat vecinatatile, care cuprind intreaga suprafata, 60b ari; sunt stipulate in contractul de vanz-cump.
Sa se faca expertiza pe terenul respectiv.Asta s-a mai facut, au invocat ca nu i-a citat, desi s-au depus la dosar chitantele , au invocat ca am dat mita si experta a luat mita...nimik nu s-a dovedit...de aceea nu vreau sa intre in curte, nu stiu daca-i si legal acest lucru...