avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Buna ziua, am si eu o problema....Am o casa si un tren pe care l-am dobandit de la parinti printr-un act de vanzare cumparare.Actul dateaza din 1973 si este facut doar pe o parte din teren, asa se facea la vremea respectiva, doar 20 ari, insa terenul este de 60 ari.In actul de vanzare sunt mentionati vecini si deci se cuprinde tot, respectiv 60 ari.Problema este ca fratii, 2 la numar,vor sa fie partasi la cei 40 ari.Ne judecam de 5 ani, instanta de fond mi-a dat castig, insa s-a trimis spre rejudecare.Fratii, au cerut alt expert si m-a intereseaza daca pot sa refuz prezenta acestora in curtea mea.Adica expertul sa vina sa-si faca treaba, insa ei sa stea in afara curti Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:12, 28 August 2009
Deocamdata, fiindca nu au castigat procesul, ei nu sunt proprietarii terenului respectiv, deci Dvs. sunteti proprietarul pana la ramanarea definitiva a hotararii judecatoresti care constata, ca fratii Dvs. sunt partasi. In acest caz deci, dupa pararea mea, puteti sa refuzati prezenta fratilor Dvs. in curte.
Daca bunul este in coproprietate si e vorba de o masurare au tot dreptul sa fie prezenti.
Daca va opuneti se va acorda alt termen de judecata.
Multumesc pt. raspuns.Pe acest teren am acte, deci nici vb. de copropietate.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Poate ca sunt subiectiva, dar nu mi se pare normal sa m-a judec atata timp cat vecinatatile, care cuprind intreaga suprafata, 60b ari; sunt stipulate in contractul de vanz-cump.
Depinde ce a dispus instanta.
Ce a dispus?
Sa se faca expertiza pe terenul respectiv.Asta s-a mai facut, au invocat ca nu i-a citat, desi s-au depus la dosar chitantele , au invocat ca am dat mita si experta a luat mita...nimik nu s-a dovedit...de aceea nu vreau sa intre in curte, nu stiu daca-i si legal acest lucru...

Alte discuții în legătură

Mai multe rapoarte de expertiza pe un teren, toate diferite romanul01 romanul01 Buna ziua, Ma confrunt cu un proces cu vecinul meu care dureaza de cativa ani buni. Ideea este ca eu detin un teren care este in curtea dansului, si pe ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plată expertiză. de ce ni se cere asta dacă am câștigat procesul? miky1010 miky1010 Asociatia a castigat un proces cu furnizorul de caldura , care a facut apel si acum judecatorul someaza asociatia sa achite expertiza . Mi se pare incorect sa ... (vezi toată discuția)
Paºii necesari pt dezmembrare teren maria_cseh maria_cseh Revin din nou cu aceaaşi problemă. Avem moştenire (inclusă în succesiune) un teren de 6 ari pe care dorim s-o vindem. Tata împreună cu ... (vezi toată discuția)