avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... mai multe rapoarte de expertiza pe un teren, toate ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

mai multe rapoarte de expertiza pe un teren, toate diferite

Buna ziua,
Ma confrunt cu un proces cu vecinul meu care dureaza de cativa ani buni.
Ideea este ca eu detin un teren care este in curtea dansului, si pe parcursul procesului s-au facut mai multe rapoarte de expertiza care au concluzionat ca detin:144mp, 87mp, respectiv 48mp in curte la acesta.
Hotararile judecatoresti se schimba dupa fiecare raport de expertiza care este facut pentru acelasi teren.
Cum este posibil asa ceva?
ce trebuie sa fac ca terenul pe care il detin de drept in acte si pentru care platesc taxe sa imi si revina fizic?

Nu e posibil sa se faca atatea rapoarte de expertiza de experti diferiti si totusi rezultatul sa fie mereu diferit, iar nimeni sa nu fie abilitat sa faca ceva...
Va rog, dati-mi o solutie

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:55, 22 Noiembrie 2017
La fiecare expertiza aveati dreptul sa faceti obiectiuni. Era foarte bine daca cereati un expert parte platit de dvs.
prepeleac a scris:

La fiecare expertiza aveati dreptul sa faceti obiectiuni. Era foarte bine daca cereati un expert parte platit de dvs.



Au fost si experti plătiți de mine, si răspunsul lor la obiecțiuni e demn de clasa a 5a, infantile si fără sens .

Nu știu ce as putea sa mai fac, este o neconcordanta maxima între rapoarte si ce este înregistrat la OCPI...
Expertii parte nu fac obiectiuni/ nu raspund la obiectiuni formulate la raportul de expertiza. Expertii parte participa la expertiza impreuna cu expertul desemnat de instanta de judecata. Daca sunt de acord cu concluziile raportului semneaza raportul alaturi de expertul desemnat. Daca nu sunt de acord cu concluziile expertului desemnat intocmesc un raport separat in care motiveaza de ce nu sunt de acord cu concluziile.
Nu stiu ce sa inteleg din mentiunea dvs., citez: "Ideea este ca eu detin un teren care este in curtea dansului ...." Cum sa il detineti daca este in curtea vecinului ?!
Daca au fost admise de instante mai multe expertize inseamna ca la fiecare solicitare de a se completa/ reface sau a se efectua o contraexpertiza au existat elemente noi. Elementele noi/ documente noi/ planuri noi/ martori, etc. pot face ca rezultatul masuratorilor sa fie diferit.
La OCPI pot exista alte masuratori in functie de elementele si aparatura avute la dispozitie la data efectuarii si inregistrarii masuratorilor.
Numai instanta de judecata este in masura sa decida, avand la dispozitie toate elementele din dosarul cauzei.
rapoartele de expertiza au fost facute pe acelasi teren, cu aceleasi informatii si aceleasi documente, insa de experti diferiti.
Terenul,conform actelor ar trebui sa includa 2 m in curtea vecinului, el a facut gardul cu mult timp in urma fara a tine cont de masuratori,ci l-a amplasat unde dadea bine, la momentul respectiv nimeni nu a avut nimic de comentat, insa construirea unor garaje cu un perete comun intre mine si vecinul meu a dus la acest conflict de delimitare corecta.

Problema este ca s-a dat o hotarare definitiva ca detin 87mp in curtea lui.
S-a deschis alt proces cu alte rapoarte de expertiza si s-a stabilit ca detin 48mp.
Si de-alungul acestor procese s-au facut si alte rapoarte care au avut cu totul alte rezultate: 144mp, 87mp, respectiv 48mp

Este destul de ciudat ce mentionati. O solutie ar putea fi sa depuneti toate expertizele la ultimul dosar si sa cereti instantei de judecata sa aprobe o contraexpertiza (incredintata la 3 experti) care sa analizeze toate masuratorile care s-au efectuat pana in prezent si expertii sa sa pronunte.
Daca s-a dat o hotarare definitiva si totusi s-a deschis un alt dosar, la acest ultim dosar trebuia sa invocati existenta unei hotarari definitive, in conditiile in care nu au fost prezentate documente/ elemente noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelasi teren, mai multe rapoarte de expertiza cu rezultate diferite romanul01 romanul01 Buna ziua, Ma confrunt cu un proces cu vecinul meu care dureaza de cativa ani buni. Ideea este ca eu detin un teren care este in curtea dansului, si pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topo ContSters238389 ContSters238389 As avea o intrebare. Am solicitat instantei o expertiza topo si totodata un expert parte.Vecinul a intrat cu gardul pe terenul meu cu cca. 100mp conform ... (vezi toată discuția)