avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condominiu (scara blocului )este in codul penal spatiu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condominiu (scara blocului )este in codul penal spatiu public?

Buna ziua,

Am o problema cu agenta sefa de la politie. Am depus o plangere la politie pe tema camerelor video de la bloc puse fara acordul mai multor proprietari, fara adunare generala etc. Cand am fost rechemata la sectie pentru completarea procesului verbal doamna care " investigheaza" cazul mi-a spus ca in penal ( cazul meu se refera la art.226 din codul penal ) condominiu sau scarile si holurile sunt considerate spatiu public si ca atare daca ies sa duc cosul in chiloti sunt in spatiul public si ma poate filma camera video ca este spatiu public si presedintele blocului are tot dreptul sa filmeze oricand cu sau fara acordul meu. Am mai citit si eu cateva legi dar nu am gasit unde scrie ca in civil condominiu este spatiu privat si in penal este spatiu public.Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns legal. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
craciunescu_1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:02, 3 Noiembrie 2016
Buna seara!

Intr-adevar este spatiu public.

Cu stima.
Multumesc pentru raspuns.
Adevarul este ca spatiul la care faceti referire este spatiu privat aflat in coproprietate fortata, conform art.646 c.civ. - Cazurile de coproprietate forţată, insa scara blocului excede spatiul definit in latura obiectiva a infractiunii prevazuta la art.226 c. pen., respectiv locuinta, incapere, dependinta, fapt pentru care fapta nu poate fi retinuta ca infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera supraveghere iclaudiaisabela iclaudiaisabela Locuiesc intr-un bloc cu Demisol, P, ET 1 + Pod. La demisol exista o garsoniera al carui geam da fix in aleea de acces in bloc. Cand intram in bloc, mergem ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Oricine poate capta imagini video din holul blocului? Costica33 Costica33 Spuneti-mi va rog daca un vecin are dreptul - persoana fizica - presedintele asociatiei de proprietari - sa inregistreze la el in casa ce se intampla in holul ... (vezi toată discuția)