- blocul in care stau a fost reabilitat termic in 2013
- lucrarile de reabilitare nu au fost receptionate de catre primarie
- firma care a facut reabilitarea termica este in insolventa
- acum 2 luni cand a fost o ploaie mai puternica, apartamentul meu a fost inundat de infiltratiile de la terasa blocului
- am fost la primarie si am depus o sesizare, cerand in acelasi timp si audienta la primar
- la primarie mi s-a spus ca ei nu pot interveni asupra lucrarilor care s-au facut deoarece ar trebui ca lucrarea sa fi fost receptionata de catre primarie si ca tot ce pot sa faca e sa se constituie parte civila cu valoarea acestei lucrari in procesul de insolventa al firmei de reabilitare si, de asemenea, ca daca ar incerca sa repare terasa blocului cu o alta firma intr-un termen mai mic de 10 ani de la finalizarea lucrarilor ar insemna ca incalca legea si vor fi trasi la raspundere de catre Curtea de Conturi.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Ma gandeam sa fac o adresa catre prefectura sau primaria generala in care sa le mentionez situatia si faptul ca pare fara iesire din ceea ce zice primaria de sector si o alta catre Curtea de Conturi pentru a verifica corectitudinea informatiilor date de primarie.
Atat timp cat primaria nu a facut receptia finala a lucrarilor de reabilitare,are perfecta dreptate
Aspectul ca executantul este declarat in insolventa este un impediment major
In situatia expusa va confruntati cu situatie delicata
Incercati sa discutati cu presedintele de asociatie fie executarea unei reparatii partiale,fie introducerea in ordinea de zi a viitoarei adunari generale oportunitatea executarii hidroizolatiei intregii terase
Asta este inca un rezultat al coruptiei din autoritatile locale. Alegerea unor firme care nu prezinta garantii de bonitate, neretinerea unei garantii de buna executie sau neimpunerea unei astfel de garantii, neefectuarea receptiilor la finalizarea lucrarilor si multe altele. Cand a intrat firma in insolventa, in timpul lucrarilor sau dupa dinalizare?
Pai e simplu, puneti mana si va reparati rapid izolatia, pentru ca daca sperati sa o faca altcineva veti ramane cu speranta. Insolventa dureaza si oricum nu se recupereaza nimic. Mai este o posibilitate sa incercati pe banii asociatiei dar pana se hotarasc si daca se intrunesc trece iarna. Provizoriu astupati gaurile cu ce puteti. Spuma poliuretanica este destul de buna ca adeziv si astupa bine si gaurile si fisurile. Lipeste bine pe umezeala (e trecut in instructiuni).
Terasa bloc
ellein
locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu trei nivele.blocul a fost acoperit cu tabla,dar in urma lucrarilor de reabilitare termica incepute in iarna anului ... (vezi toată discuția)