avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii de plata PFA suspendat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii de plata PFA suspendat

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Detin un PFA norma pe venit. In Martie 2014 am decis suspendarea lui (pana in Martie 2017) pentru ca urma sa plec din tara pentru cel putin un an.
Am fost la Administratia Financiara, am platit totul la zi (impozit + CASS), am obtinut Decizia de suspendare de la Registrul Comertului, am revenit la Inspectorul de litera la Adm. Fin. unde am finalizat un dosar cu cerere de suspendare si recalculare, declaratie,etc., tot ce mi-a solicitat (28 Martie 2014).
Am mai facut o vizita in februarie 2015, cand am depus 392B pentru anul precedent. Am cerut inca o data confirmare daca totul este in regula si daca mai este necesar sa depun/platesc ceva: totul era ok iar eu am plecat impacat cu ideea ca sunt un "bun cetatean".
Dupa 2 ani m-am intors si la prima intalnire cu postasul mi-a fost inmanata o adresa ANAF - Titlu executoriu - prin care figurez cu impozit si contributii pe 2015/2016.

Am omis ceva in acesti 2 ani ? Ma gandesc la Declaratia 200...

Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
IDCatalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:22, 3 Noiembrie 2016
Cei inregistrati ca fiind impozitati la norma de venit nu mai depun d200. Mergeti la ei la birou urgent cu instiintarea, cu actele pe care le aveti de la suspendarea pfa si cu dovada ca ati depus acel dosar la finante si vedeti despre ce e vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Nu depui declaratie 392 pentru pfa-uri cu norma de venit? dasorin2000 dasorin2000 Nu am depus declaratie de venit 392B, pentru PFA cu norma de venit pentru 2013 (anul in care mi-am deschis PFA-ul). Acum deja suntem in 2015 si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)