Buna ziua, am si eu o nelamurire cu privire la calcularea salariului.Sunt functionar public in administratia publica locala avand gradul de inspector 1 asistent si as dori sa ma lamuriti cum se calculeaza salariul avand in vedere ca beneficiez de un salariu net de 1108 lei cu tot cu vechimea pe cartea de munca de peste10 ani si cu un copil in intretinere, mentionez ca la ultima majorare nu m-am putut incadra la maxim din cauza ca nu mai era nimeni in situatia mea.Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic.
Prin Decizia ICCJ nr. 23/2016, in urma analizarii art. 1, alin. 5 ind. 1 din O.U.G nr. 83/2014 s-a statuat in sensul ca personalul care beneficiaza de un cuantum al salariilor de baza si al sporurilor mai mici decat cele stabilite la nivel maxim in cadrul aceleiasi institutii sau autoritati publice pentru fiecare functie/grad/trepte si gradatie sa fie salarizat la nivelul maxim, daca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. Nivelul de salarizare ce se impune a fi avut in vedere la uniformizarea salarizarii personalulul platit din fonduri publice este cel determinat prin aplicarea prevederilor art. 1 alin 1 si 2 din O.U.G nr. 83/2014 aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015.
Totodata din continutul Deciziei ICCJ mai sus mentionata rezulta fara putinta de tagada faptul ca toti functionari a caror situatie se circumscrie noilor reglemantari si dispozitii, vor fi salarizati la nivelul maxim al functiei, din aprilie 2015, momentul intrarii in vigoare a Legii nr. 71/2015 si pana la aplicarea prevederilor O.U.G nr. 20/2016 (august 2016).
Situatia dvs. este posibil sa nu fi fost reglementata pe motiv ca in institutie nu exista o persoana incadrata pe o functie similara, la nivel maxim, raportat la care sa opereze majorarea salariului dvs de incadrare.
Incercati sa lamuriti situatia si sa adresati intrebari suplimentare. O chestiune foarte importanta este aceea ca "functia similara' nu echivaleaza/ nu se interpreteaza cu/ca "post similar - cu aceleasi atributii". Este posibil ca situatia dvs. sa nu fi fost reglementata ca efect al interpretarii eronate.
Va multumesc frumos pentru raspuns ! o sa incerc sa mai adresez intrebari suplimentare doar ca la resurse umane se pot interpreta multe si depinde de persoana de acolo iar eu nu stiu cum ar trebui sa fie si nici nu are cine sa ma lamureasca.
Promovare
presi
ordonanta de urgenta nr. 57/ 2015 art. 4 alin. 4) În cazul funcționarilor publici nou-încadrați sau promovați, nivelul de salarizare în plată pentru ... (vezi toată discuția)