avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz acord de iesire din tara cand e programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte

Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata pana duminica) si este scris in hotarare.
Avlil, problema userului este ca oricum nu isi vede copilul. Si daca va schimba datele, doamna o va face doar scriptic.
Eu personal am vazut in necesitatea acestui acord o parghie a userului ca sa isi mai vada copilul. Altfel fosta sotie va raspunde foarte politicos si va da alt program de vizita care nu se va respecta.
Nu am inteles ca userul nu isi vede oricum copilul. In lipsa vederii spuse in notificare, va lipsi acordul. E o notificare pe care, daca o faci singur, conditionezi inutil vacanta copilului tau. E gresit sa faci asa.
Dar avocatul poate propune un targ care sa aiba asigurari juridice, conditionari ale PARINTILOR unul in fata celuuilalt, fara implicarea copilului.
Sa iti dau exemplu de acord? De notificare? Se poate cere o propunere care sa fie executata inainte de plecare, avand in vedere experientele trecute. Se va inmana acordul in weekendul suplimentar sau in cel dinainte de plecare. Se arata data finala cand se poate da acordul.

Acordul se poate da in maxim jumatate de ora la un notar. Datele despre parinti, CI si CI si date copil se pot comunica prin mail in cateva minute, nu e obligatoriu sa faceti cerere cu o duzina de zile inainte.

Acordul poate contine si modificari pe termen lung ale programului de vizita, in sensul ca ori de cate ori unul dintre parinti cere o zi celuilalt, daca e in interesul copilului, celalalt nu poate refuza, cu obligatia recuperarii. Se pot stabili taxe pentru fiecare zi nerecuperata, tip despagubiri morale. Etc.
E lung sirul de modalitati, totul depinde de situatia exacta.
Daca domnul oricum nu-si vede copilul, notificarea se face altfel.
Dacă nu o rezolvați cu vizita puteți sa nu ii dați acordul dacă mergeți sa vizitați copilul.
Chiar dacă nu va lăsa nimic nu va impiedica sa încercați.
Banuiesc ca doamna vrea sa plece cu copilul in vacanta. La fel, banuiesc ca dvs aveti un program pe perioada vacantei. Daca aveti, aveti program de vacanta nu programul de week enduri care nu e pe perioada vacantei.
Nu putem presupune atatea detalii, mai ales ca unele nu fac parte din regula programelor de vizite, cum ar fi ca are programul de weekenduri nu e pe timpul vacantei...
Daca userul are nevoie de detalii, revine si ne precizeaza. Daca nu, inseamna ca deja si-a facut o idee.

Alte discuții în legătură

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui? Desperados Desperados Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)
Este legala cumularea zilelor de vizita si desfasurarea retroactiv pe perioada vacantei de vara? mary-2012 mary-2012 Buna ziua! Sunt intr-o mare dilema si as vrea sa va cer parerea. Tatal copilului are prin sentinta dreptul de a lua copilul la domiciliul sau 1 zi si ... (vezi toată discuția)