avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Spatiu public(trotuar) din fata cladirilor de birouri ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Spatiu public(trotuar) din fata cladirilor de birouri "rezervat" pentru parcare.

Exista vreo prevedere legala prin care spatiul public(trotuarul) din jurul unei cladiri de birouri sa poata fi administrat/rezervat de catre detinatorul cladirii respective sau un imputernicit al acestuia? Exista numeroase cazuri in care sunt "rezervate" anumite bucati din spatiul public(prin intermediul unor obstacole improvizate) si as dori sa stiu daca exista temei legal pentru asa ceva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:56, 3 Noiembrie 2016
Terenul din jurul imobilelor poate fi privat sau domeniu public
Daca terenul apartine domeniului public,legal numai autoritatea publica locala=primaria,poate dispune dupa propriul interes de utilizarea si destinatia terenului
Autoritatea publica locala prin HCLM poate acorda dreptul de concesiune/inchiriere teren in favoarea tertilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren ce apartine alcuiva mottofreee mottofreee Zilele trecute am platit impozitele si am avut surpriza sa constat ca am platit si impozitul pe locul de parcare inchiriat de la primarie ! Daca tot am platit ... (vezi toată discuția)
Trotuar proprietate comuna miticamanea miticamanea Buna ziua, As dori sa stiu daca trotuarul din jurul blocului este proprietatea comuna a condominiului si daca da care este reglementarea legala care ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)