avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cazier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cazier

buna ziua, de curant am fost pa cumparaturi cu un cunoscut la un market, fara știrea mea a sustras din magazin unele lucruri care au fost reținute de agentul de paza, subliniez ca bunurile au rămas in magazin reținute, întrebarea mea este daca respectivul da o declarație cum ca nu a fost înțelegere dinainte si ca eu nu am nici o vina, pot fii exonerat de capacitatea de complice la furt? iar cazierul meu sa rămână curat?
Cel mai recent răspuns: Alin9321 , utilizator 16:13, 3 Noiembrie 2016
Din cele descrise de dvs.nu cred ca puteti fi cercetat/urmarit in calitate de complice deoarece,in opinia mea nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art.48 NCP,cred ca, v-ar ajuta o declaratie data de faptuitor in fata organelor de cercetare/urmarire penala.
In primul rand - exista o plangere penala formulata de catre magazin?
Daca ati fost impreuna, veti fi audiati amandoi cu privire la cele intamplate.
nu cred ca exista nici o plângere din partea magazinului, deoarece prejudiciul a fost in valoare de 200 de roni, si fapta a fost consumată prin înseși lăsarea obiectului la organele de ordine publica. Oare este nevoie sa ma deplasez la magazinul respectiv sa cer eu o împăcare in calitate de complice deoarece nu vreau sa apăra nimic in cazierul meu pe viitor.
iar daca voi fi si eu audiat si respectivul cu care eram da declarație ca eu nu am nici o treaba cu cele întâmplate, se poate contrazice unele imagini interpretabile de pe camerele respective?
da dar acea declarație daca ajunge de exemplu la o cercetare nu se poate contrazice cu unele imagini interpretabile de pe camera de supraveghere?

Alte discuții în legătură

Acuzație de furt pe nedrept, posibilitate ''pedepsire'' persoană responsabilă de confuzie MuresanDan MuresanDan Buna ziua . Astazi in jurul orei 20:00 am fost la un mini-market din cartier sa-mi fac cumparaturile , iar doamna de la casa a chemat paza deoarece , crede ea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa la rutiera dosar penal cosmina111 cosmina111 buna ziua! in urma cu 6 luni am facut un accident banal pe care nu l am declarat . Dupa 4 luni m am trezit cu politia la usa, si am declarat ca nu am fost eu ... (vezi toată discuția)