buna ziua, de curant am fost pa cumparaturi cu un cunoscut la un market, fara știrea mea a sustras din magazin unele lucruri care au fost reținute de agentul de paza, subliniez ca bunurile au rămas in magazin reținute, întrebarea mea este daca respectivul da o declarație cum ca nu a fost înțelegere dinainte si ca eu nu am nici o vina, pot fii exonerat de capacitatea de complice la furt? iar cazierul meu sa rămână curat?
Din cele descrise de dvs.nu cred ca puteti fi cercetat/urmarit in calitate de complice deoarece,in opinia mea nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art.48 NCP,cred ca, v-ar ajuta o declaratie data de faptuitor in fata organelor de cercetare/urmarire penala.
nu cred ca exista nici o plângere din partea magazinului, deoarece prejudiciul a fost in valoare de 200 de roni, si fapta a fost consumată prin înseși lăsarea obiectului la organele de ordine publica. Oare este nevoie sa ma deplasez la magazinul respectiv sa cer eu o împăcare in calitate de complice deoarece nu vreau sa apăra nimic in cazierul meu pe viitor.
iar daca voi fi si eu audiat si respectivul cu care eram da declarație ca eu nu am nici o treaba cu cele întâmplate, se poate contrazice unele imagini interpretabile de pe camerele respective?