avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca 8 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca 8 ore pe zi

In cazul unui contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi, angajatul lucreaza doar 5 ore pe zi cu salariul corespunzator celor 5 ore, angajatorul nu ii asigura de lucru pentru restul de 3 ore si nu il plateste decat pentru 5 ore . Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 3 Noiembrie 2016
Potrivit art.164 alin.3 C.mun., "angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei."

Nu este corect cum procedeaza angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte munca pentru sofer bubby bubby Buna seara Daca un sofer este angajat carte de munca ,cu salariul minim pe economie si 8 ore pe zi , este corect sa fie platit numai 2 ore pe zi in zilele in ... (vezi toată discuția)
Lipsa lucru ContSters276586 ContSters276586 Daca un patron nu are ce sa dea de lucru la angajati pe o perioada de 1-2 saptamani sau o luna, ce se intampla? Cum suntem pontati si cum suntem platiti daca ... (vezi toată discuția)
Salariul minim gelone gelone cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari ! nu este obligata sa asigure salariul minim? (vezi toată discuția)