avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum ajuta statul pe cei care nu au venit si nici loc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum ajuta statul pe cei care nu au venit si nici loc unde sa stea?

Buna ziua,
Cunosc un domn, fost pensionar pe caz de boala, 56 ani, care va fi dat afara din casa in care a locuit pana acum (la concubina lui). A avut pensie de boala, dar a ajuns la gradul 2 parca si acum i-au taiat-o de tot. Cred ca are diabet, nu am intrat in detalii. Nu poate beneficia de pensie de batranete avand in vedere varsta si nici de anticipata.
Asadar nu va avea unde locui in scurt timp, iar pensia nu o mai are. El lucreaza deja, insa nu are suficienti bani ca sa isi ia o chirie.

Unde pot sa il trimit sa beneficieze de ajutor social (daca mai exista) si de o locuinta sociala cu chirie mai mica? Sau ce fel de ajutor ii poate acorda statul?

Eu nu imi permit financiar sa il ajut pe o perioada lunga de timp. Mentionez ca domnul locuieste in Timisoara.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

P.S. Rog moderatorul sa schimbe categoria daca nu am incadrat bine subiectul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 3 Noiembrie 2016
Detalii despre ajutorul social :
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate pensie, diagnostic: cancer meta meta Am fost diagnosticata si operata anul trecut de cancer mamar, grad 2A Dupa care am obtinut pensie de boala. Intrebarea este daca beneficiez in continuare de ... (vezi toată discuția)
Daca o persoana locuiește cu mama pensionara poate beneficia de ajutor social? florentinadaniela florentinadaniela Bună seara, o persoana care locuiește cu mama sa pensionara (pensie in valoare de aproximativ 900 lei), poate beneficia de ajutor social? Se adaugă la ... (vezi toată discuția)
Exista un ajutor social pentru pensionari? cami0509 cami0509 Buna ziua! Am auzit astazi ca pensionarii cu pensii mici si bolnavi de diabet pot primi un ajutor social de la Primarie. Ma refer la mama mea, sector 1 , ... (vezi toată discuția)