avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transferul bunurilor imobile catre copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transferul bunurilor imobile catre copil

Persoana X detine un imobil (o casa + teren) si doreste transferul dreptului de proprietate catre singurul sau copilul in timpul vietii sale (fara sa mai fie nevoie de testament).
In acest caz, care este cea mai buna si cea mai ieftina metoda de transmitere a dreptului de proprietate asupra intregii proprietati (casa + teren) ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:26, 3 Noiembrie 2016
Poate fi donatie cu rezerva uzului ori abitatiei,ori inschimbul intretinerii pe viata sau renta viagera, costurile le discutati cu notarul public unde urmeaza sa autentificati actul.
@IonorNovyde,
Cati ani are copilul?
Este iesit la pensie deja.
In acest caz, ramane valabil raspunsul dlui avocat.
In acest caz proprietar cu drepturi depline devine copilul, existand doar o clauza in plus pentru rezerva uzului ori abitatiei ori in schimbul intretinerii pe viata sau renta viagera?

Alte discuții în legătură

Succesiunea in cazul unui contract cu clauza gabi55500 gabi55500 eu sant propietar la casa,mama este trecuta clauza ma afecteaza cu ceva cat traieste mama, dupa moartea mamei mai este nevoie sa fac succesiunea daca este ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu habitatie viagera Nkl Nkl Buna seara, Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al ... (vezi toată discuția)
Am drepturi sau nu? morwe morwe Detin o casa care a fost cumparata de catre pariintii mei pe numele meu de fata cu dreptul de nuda proprietate iar parintii mei au dreptul de uzufruct viager ... (vezi toată discuția)