avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am drepturi sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am drepturi sau nu?

Detin o casa care a fost cumparata de catre pariintii mei pe numele meu de fata cu dreptul de nuda proprietate iar parintii mei au dreptul de uzufruct viager in cota de 1/2 fiecare ,as dori sa stiu ce drepturi am eu si ce drepturi au ei in aceasta casa.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:31, 21 Martie 2010
Din cate stiu, dreptul dvs. este un drept locativ . Dreptul lor este de a trai, in conditii optime in acel imobil, netulburati, cat timp vor trai. Sunteti o familie.. Dvs. singura, nu puteti vinde si nu puteti decide nimic pentru a schimba clauzele contractuale.
dreptul ce il aveti dvs,de nuda proprietate, este un dezmambramant al dreptului de proprietate.. aveti doar dreptul de dispozite asupra bunului.. iar parintii dvs au celelate 2 dezmembraminte ale druptului de proprietate.. dreptuld e uz (adica dreptul de a se folosi de bunul in cauza) si dreptul de a percepe fructele bunului (chiriile), intrun cuvant parintii dvs au drept de uzufruct viager, ceea ce inseamna ca la moartea lor, in patrimoniul dvs dreptulde proprietate se reintregeste si veti deveni proprietar pe deplin drept.. daca dvs veti dori sa vindeti maine, se poate si fara consimtamantul lor, dar vindeti doar nuda proprietate.. toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul bunurilor imobile catre copil IonorNovyde IonorNovyde Persoana X detine un imobil (o casa + teren) si doreste transferul dreptului de proprietate catre singurul sau copilul in timpul vietii sale (fara sa mai fie ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)