avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de lauzie

Buna ziua. Am nascut pe 24 octombrie si voiam sa stiu daca este obligatoriu sa intru in concediu medical. Eu nu voiam nici o zi de concediu pt ca pot lucra in continuare , nu vreau sa stau nici o zi acasa, angajatorul ma primeste si oricum am nevoie de continuitate pe cartea de munca pt a accesa un credit imobiliar in luna decembrie.. as dori sa depun dosarul pt indemnizatie in ianuarie si nu as vrea sa fac greseli pana atunci si sa nu pot primi indemnizatia .
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:15, 3 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Concediul medical pentru lauzie nu este o obligatie, ci este un drept de care puteti beneficia daca doriti.
Drept urmare, puteti depune cererea pentru obtinerea indemnizatiei la momentul la care se indeplineste termenul legal.
La acordarea creditului imobiliar ar trebui sa se ia in calcul si cuantumul concediului de maternitate (daca ti fi optat pentru acesta) si de indemnizatia de crestere copil care vi se va acorda.
alexandravasile a scris:

Concediul medical pentru lauzie nu este o obligatie, ci este un drept de care puteti beneficia daca doriti.
Drept urmare, puteti depune cererea pentru obtinerea indemnizatiei la momentul la care se indeplineste termenul legal.

Nu este asa, deloc. Este obligatoriu sa va luati concediu medical de minim 42 de zile dupa nastere, iar angajatorului dvs. va este interzis sa va primeasca la munca in acest timp.
De asemenea, daca sunteti asigurata in sistemul medical si aveti dreptul la concediu medical de nastere si lauzie, nu veti putea intra in concediu de crestere copil inainte de cele 42 de zile.

Cat despre indemnizatie, presupun ca e cea de crestere copil. Dreptul de a obtine nu mai poate fi afectat de evenimente ulterioare nasterii. Veti primi indemnizatia dupa expirarea medicalului, functie de cand depuneti dosarul la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fara concediu? ginutzajoco ginutzajoco buna ziua, am si eu o intrebare, daca nu imi iau concediu prenatal si nici postnatal,pana nasc am 11 luni de munca , mai pot beneficia de indemnizatia aceea ? ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate este obligatoriu? Madalina 92 Madalina 92 Este obligatoriu concediu prenatal si postnatal (126 zile impreuna) ca mai apoi sa pot intra in cencediu crestere copil? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil! andreea_adomnitei andreea_adomnitei Sunt in concediu de crestere copil pana la 02.03.2010. Pe 11.02.2010 am nascut din nou. Pentru completarea dosarului de prelungire a concediului de crestere ... (vezi toată discuția)