avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil!

Sunt in concediu de crestere copil pana la 02.03.2010.
Pe 11.02.2010 am nascut din nou.
Pentru completarea dosarului de prelungire a concediului de crestere copil pt cel de al doilea copil, am sunat la primarie si mi s-a zis ca nu pot beneficia de indemnizatie de crestere copil mai devreme de 42 zile de la nasterea copilului.
Ceea ce inseamna pentru o perioada de minim 42 zile minus intervalul 11.02-02.03 tb sa imi fac reangajare si sa figurez cu concediu medical de sarcina si lauzie. ASA ESTE? Pt. ca la telefon de la Directia Muncii mi s-a zis ca intru direct din crestere copil in crestere copil.
Cel mai recent răspuns: andreea_adomnitei , utilizator 12:14, 3 Martie 2010
Poate n-am fost suficient de clara, reformulez:
Sunt in concediu de crestere copil pana la 02.03.2010. Pe 11.02.2010 am nascut din nou.
Pentru completarea dosarului de prelungire a concediului de crestere copil pt cel de al doilea copil, am sunat la primarie si mi s-a zis ca nu pot beneficia de indemnizatie de crestere copil pentru perioada de 42 zile dupa nasterea copilului (postnatalul de 42 zile cica e obligatoriu si in cazul meu). Ceea ce inseamna ca pentru a nu pierde niste bani si a avea continuitate in munca, pentru perioada de minim 42 zile minus intervalul 11.02-02.03 tb sa imi fac reangajare si sa figurez cu concediu medical de sarcina si lauzie. ASA ESTE? Pt. ca la telefon de la Directia Muncii mi s-a zis ca intru direct din crestere copil in crestere copil, in continuare.
andreea_adomnitei a scris:

Sunt in concediu de crestere copil pana la 02.03.2010.
Pe 11.02.2010 am nascut din nou.
Pentru completarea dosarului de prelungire a concediului de crestere copil pt cel de al doilea copil, am sunat la primarie si mi s-a zis ca nu pot beneficia de indemnizatie de crestere copil mai devreme de 42 zile de la nasterea copilului.
Ceea ce inseamna pentru o perioada de minim 42 zile minus intervalul 11.02-02.03 tb sa imi fac reangajare si sa figurez cu concediu medical de sarcina si lauzie. ASA ESTE? Pt. ca la telefon de la Directia Muncii mi s-a zis ca intru direct din crestere copil in crestere copil.

Cei de la Directia Muncii, v au raspuns corect . Intrati din 03.03.2010 in cic, cu conditia sa depuneti cerere la angajator insotita de certificatul de nastere a copilului . Dupa aprobarea cererii de catre angajator o copie de pe aceasta, vizata pt conf cu originalul, insotita de actele necesare se depun la primaria de domiciliu, care sunt obligati sa preia actele daca sunt complete si sa le depuna la ag de porestatii sociale . Aprobarea acordarii sau neacordarii cic se face prin decizie de Ag de prestatii sociale.
OK, dar e adevarat ca pt cel de al doilea copil nu beneficiez pt primele 42 zile de dupa nastere de indemnizatia de crestere copil (bine, in cazul meu ar fi 42-19 zile)? Apoi alta intrebare: eu as putea beneficia de concediu de sarcina si lauzie daca as dori (luat tot ca postnatal dupa?) pentru iarasi 126-19 zile? pt ca sarcina si lauzia se calc ca 85% din brut din care as plati doar cas la salariul min, pe cand indemnizatia CIC e 85% din net. Intreb si eu ca fapt divers, pt ca m-au zapacit de tot 'profesionistii' din domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil in continuare andreea_adomnitei andreea_adomnitei In perioada 03.03.2008-01.03.2010 am fost in crestere copil. In data de 11.02.2010 am devenit din nou mama. Pe forum mi s-a raspuns ca voi intra din concediu ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal rozalia58 rozalia58 Din cele 126 de zile de concediu, cate se iau post natal si cate prenatal ? (vezi toată discuția)