avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea CCC de la 2 la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea CCC de la 2 la 3 ani

Buna ziua,
Momentan sunt in CCC pentru o perioada de 2 ani. In luna decembrie ar trebui sa ma intorc la serviciu iar conform legii, sotul sa stea ultima luna in CCC, substituindu-ma.
Luna aceasta voi obtine un certificat pentru prelungirea concediului de la 2 la 3 ani intrucat copilul sufera de astm bronsic.
Am trei intrebari:
1. care este termenul legal pt depunerea cererii de prelungire a CCC avand eliberat certificatul de handicap?
2. daca tot eu solicit sa stau in continuare cu copilul acasa pentru inca un an, cum se procedeaza daca sotul trebuie sa ma substituie din luna decembrie pana in luna ianuarie 2017?
3. primesc in continuare indemnizatie pt perioada decembrie 2016- ianuarie 2017 daca CCC pt mine este pana in decembrie iar certificatul de handicap va fi obtinut luna aceasta (noiembrie 2016) si imediat voi face si solicitarea de prelungire? in acesta caz tatal mai este nevoit sa-si ia concediu in ultima luna in locul meu?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna seara! prelungire concediu creștere copil de la doi la 3 ani mamicris mamicris Buna seara! Am nevoie de un sfat va rog. Sunt in concediu creștere copil iar in data de 14 luna aceasta vom primi rezultatul de la încadrarea în grad de ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatii Rumega Marius Rumega Marius Am tripleti,in aprilie fac 2 ani, unul are asm bronsic cu certificat de handicap, vreau sa prelungesc CCC pana la 3 ani. Indemnizatie o sa primeasca toti ... (vezi toată discuția)