avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... 16 ani, pot calatori singura?
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

16 ani, pot calatori singura?

Sunt stabilita in Italia cu parinti. As vrea sa plec in Croatia pentru un concert cu familia unei prietene. Pot pleca doar cu pasaportul?
Cel mai recent răspuns: Birtom Andreea , utilizator 18:11, 4 Noiembrie 2016
Da, puteti sa calatoriti doar cu pasaportul, Politia de frontiera din Croatia nu impune existenta altor documente, pentru a intra sau iesi din tara lor.
Cu toate acestea, atunci cand exista suspiciuni, ca minorul ar fi luat impotriva vointei lui sau a parintilor, se fac unele verificari. De aceea se recomanda sa aveti si o declaratie a parintilor(nu este nevoie sa fie certificata de o autoritate/institutie), in care isi exprima acordul, plus biletele de concert, in caz ca vor sa faca unele verificari suplimentare.
Gasiti aici mai multe informatii
[ link extern ]
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am avut o situație destul de neplăcută astazi ... Ceseu Ceseu Bună ziua, Am avut o situație destul de neplăcută astazi și vroiam sa știu dacă a fost legal cum a procedat politia de frontiera din aeroportul Henri ... (vezi toată discuția)
Plecare din uk in romania GeorgianaDuta GeorgianaDuta Am 17 ani si am bilet catre Romania din UK la Wizz air. Si o sa plec singura. Poate sa nu ma lase sa plec din UK doar pentru ca nu sunt cu parinti? Stiu de ... (vezi toată discuția)
Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)