avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Zgomote de la vecinii de bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Zgomote de la vecinii de bloc

Buna seara,

Ma scuzati pentru romanul ce-l scriu dar vreau sa ma fac bine inteles.

M-am mutat pe 1 septembrie, cu chirie, intr-un bloc intr-o zona linistita, mobilat, utilat, toate bune si frumoase la inceput. Chirie legala.

La 2 saptamani dupa mutarea mea, deasupra s-a mutat/au venit o familie cu copil (sau copii) mici. De atunci linistea s-a cam dus. Copilul (sau copiii ca nu mi-e clar) isi incep activitatea zilnic la 7 dimineata sau mai devreme, prin urlete (dar URLETE, nu plans), alergaturi prin casa de duduie tavanul la propriu si se misca lustrele, urlete si de la adulti, care ba ii tin isonul (intr-o sambata dimineata la 7 m-am trezit auzind copilul urland AAA si mama-sa aprobator AAAA), ba il bat si copilul urla mai tare. Activitatea se incheie in general pe la ora 1. AM.


Primele 2-3 saptamani am zis ca nu e cine stie ce necaz, dupa o zi de serviciu (programul meu incepe la 10 si se incheie la 19, plec din casa la 9 si ma intorc la 20) era aproape bine sa aud un copil jucandu-se. Dar deja e prea mult. O chestie care ... sper sa nu fie cu legatura, dar cand alearga si vibreaza lustra, lumina becurilor fluctueaza si m-am trezit ca mi-au explodat 4 becuri pana acum. 1 in bucatarie si toate 3 in sufragerie. In dormitor unde (inca) nu alearga, becurile sunt inca in viata. Explodat = explodat, adunat cioburi de pe jos, siguranta cazuta si lamelele duliilor (sau cum s-or numi, sunt 0 barat ca electrician) lipite de fund de a trebuit sa le ridic cu surubelnita pentru a face becurile noi contact. Nu stiu daca e "vina" vecinilor dar sincer nu-mi suna a bine problema si mi-e sa nu faca un scurt sau ceva de genul, am vorbit deja cu un electrician sa vina, ca nu vreau sa schimb becuri zilnic/saptamanal sau sa se intample ceva mai grav.

Fac niste precizari, ca in alte parti am aflat ca eu de fapt vin din padure sau trebuie sa plec in padure, ca sunt bosorog, ca sunt hipersensibil, ca n-am ocupatie si de aia aud, eventual ca duc lipsa (stau cu prietena care e la fel de bucuroasa ca mine de situatie) etc samd:
- sunt tanar atat in buletin cat si fizic si mental, sunt nascut si crescut la bloc, toata viata am stat la bloc, sunt perfect constient ca e bloc de locuinte, nu manastire; am fost si eu copil crescut in apartament si am mai locuit in apartamente cu copii mici deasupra. Stiu ca blocatarul trage apa la WC noaptea, ca se mai aud zgomote de ... iubire, ca oamenii mai bat snitele, ca mai vorbesc tare, ca mai asculta o muzica, se da cu aspiratorul, in fine, ca se LOCUIESTE, dar asa ceva nu am auzit pana acum
- blocul pare zdravan si izolat bine (pe cat de bine se poate izola un bloc) - nu aud conversatii la nivel normal, tv sau muzica, nu aud niciun vecin in baie facand dus, tragand apa sau ... flatuland, deci nu e genul acela de bloc cu pereti de carton. Am vecini dedesubt si in dreapta, nu se aude nimic de la ei si sunt tot oameni si famili care locuiesc acolo, nu bibelouri
- sa ma mut nu prea e o optiune acum desi incep sa ma gandesc, cu ciuda. Mutarea de acum 2 luni a fost neplanificata si a fost un efort financiar considerabil pentru mine (avans, garantie, comision, bani pe transportul lucrurilor,,,) si acum traiesc de pe o luna pe alta.
- am incercat sa sun la usa vecinilor, de mai multe ori, in zile diferite - nu voiam scandal, pur si simplu voiam sa discut - nu au deschis
- am vorbit cu administratorul - care e octogenar si surd, mi-a zis ca o sa incerce sa vorbeasca, a doua oara cand ne-am intalnit uitase, a treia oara nu ne-am inteles - eu ii spuneam ca la 6 am desteptarea, el imi spunea de apometre, ca o sa organizeze citiri ca sunt diferente intre citiri si consumul real si ca la apartamentul cutare si cutare tot timpul dau consum mic dar el stie ca e mai mare... Asta a fost cireasa de pe tort.
- cunosc si variantele neortodoxe - superglue sau scobitori in yala, boxe lipite de tavan, rahat pe presul usii sau zidirea vecinului conform anumitor bloguri dar nu vreau sa fac asa ceva si sper sa nu se ajunga nici macar teoretic la aceste solutii.

CIne nu a trait asa ceva nu are cum sa inteleaga. Poate nici eu n-as fi inteles daca n-as fi in situatia asta. De cel putin 3 ori pe saptamana (zile lucratoare) ma trezesc la 6 dimineata brusc, in urlete, tavanul duduie si vibreaza incat am crezut initial ca e cutremur. Nu o data, nu de doua ori, ci frecvent. Am ajuns sa am probleme de concentrare la serviciu, irascibilitate, si dupa amiaza e din ce in ce mai tentant un somn cu capul pe birou. Dar termin la ora 19 programul si nu e o optiune.Nu imi spuneti sa imi caut un serviciu cu program de dimineata, ar fi absurd dupa parerea mea.

Cat am scris acest mesaj a fost o tura de duduiala si urlete incat tavanul meu suna ca o toba premier (cine stie muzica stie la ce ma refer). Si continua desi eu tot editez si mi-a luat mult pana sa il formulez.

Am fost la avizier sa vad cat am de platit la intretinere si am vazut (si nu m-a mirat) ca la apartamentul in cauza sunt datorii insumand aproape 15.000 de lei. Nu e problema mea, dar mi se pare ENORM. Inseamna neplatit de ... ani, si ani multi. Asta exclude ca sunt proprietari noi, din ce stiu nu se pot face tranzactii imobiliare cu asemenea datorii. Ori chiriasi, ori proprietarii reintorsi din tarile calde, nu stiu. Proprietarul meu spune ca nu a avut probleme cat a stat aici - daca minte el va mint si eu.

Nu stiu ce sa fac. Politia? sincer incep sa ma gandesc. Dopuri de urechi cat stau in casa? sa ma mut, desi mi s-ar parea absurd si nu dispun de o suma mare de bani iar? recunosc ca as fi batut in calorifer, ceea ce pana acum mi se parea un gest urat, dar in bloc nu sunt tevi intre apartamente si cred ca bat degeaba.

Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca cap-coada. Stiu ca nu e problema juridica, dar mi-ar placea sa vad pareri ale altor oameni care au asemenea necazuri, chiar pareri de parinti, ca refuz sa cred ca toti oamenii care au familie cu copii deasupra au asemenea probleme.
Cel mai recent răspuns: ambr0 , utilizator 23:09, 3 Noiembrie 2016
Va confruntati cu parte dintre problemele curente care exista in orice imobil de locuit in comun
Viata la bloc nu este intotdean pe cat de roz,de linistita ne-am dori
In bloc exista mai multi locatari,cu bune si cu rele,fiecare cu probleme personale si profesionale,cu diferite afectiuni,cu simpatii sau antipati
Nu exista reteta generala care sa solutioneze astfel de probleme,mai ales cand nu exista respect,buna credinta din partea unora dintre locatari
Va multumesc pentru mesaj.
Totusi, refuz sa cred ca aceste probleme sunt in orice imobil. Nu o luati ca pe un atac, nu e cazul.
In copilarie, deasupra apartamentului parintilor locuia o familie de alcoolici cu 4 copii si scandalurile, betiile, zgomotul erau frecvente. Dar nu zilnic si tind sa cred ca nu in halul acesta.
Toata viata am stat la bloc(uri) si sunt constient de ce inseamna "traiul la comun". Am 31 de ani si nervii inca nu m-au lasat de tot incat sa aud si sa ma irite fiecare zgomot. Asa ceva inca nu vazusem inca.
Eu am somnul greu, in general adorm la 1 si ma trezesc la 8, serviciul meu incepe la 10. ma rog, de fapt "ma trezeam" la 8. Cu 2-3 snooze-uri. Acum la 6 sar speriat cand incep activitatile. De o luna si jumatate.
Va rog, nu imi spuneti sa imi caut alt serviciu cu program de la 7-8 ca sa imi sincronizez programul. Nici nu imi spuneti sa ma culc la ora 22 sau 23 ca sa ma trezesc la 6. Oricum si seara e la fel, s-a facut liniste de maxim 5 minute si de obicei mai urmeaza o tura dupa 12. Mi se pare un pic exagerat sa "ma adaptez la program". Sunt subiectiv, dar nu mi se pare normal ca la ora 6 sa inceapa urlete si duduieli. Mai ales ca minimul e 3/saptamana si probabil pe celelalte 2 nu le aud ca sunt rupt de oboseala. Vorbim doar de zilele lucratoare, in weekend e mai rau.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
ambr0, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Vecini zgomotosi Pârvu Catalina Pârvu Catalina Buna seara.Incepand cu luna iunie vecinii de deasupra renovează.Au terminat in luna septembrie lucrările după care s-au mutat înapoi în apartament și ... (vezi toată discuția)
Tulburare linistea publica yo3 yo3 Buna ziua, Casa in care locuiesc se invecineaza cu o scoala, care este acum \\\"privatizata\\\" de turci si au amenajat un teren de sport chiar langa curtea ... (vezi toată discuția)