avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eventual divort cu minor, domiciliul la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eventual divort cu minor, domiciliul la tata

Buna ziua.
Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un motiv anume. In ziua respectiva ca de obicei vin acasa cu fetita iar ea era deja nervoasa ca nu mai poate nu mai are energie etc. Ce sa mai fac? Ma ocup de copil, stranga in casa mancare etc. Cand vii acasa copilul a mancat a facut baie . Daca nu mai poti dute ca eu mai mult de atat nu am ce sa mai fac si dusa a fost. De la inceput m am implicat foarte mult in cresterea copilului totul faceam impreuna cu fetita mai ales de cand avea doi ani, de la gatit joaca, pus seminte in gradina absolut totul faceam impreuna. De aici fetita sa atasat foarte mult de mine pentru ca ea nu are asa de multa rabdare cu ea si mereu a ales variant mai simpla, adica de mica daca nu vroia sa faca baie sau sa se spele pe cap sau sa mance ma trimitea pe mine si asa in ani sa dezvoltat o legatura speciala intre mine si fetita.
De cand a plecat pe fetita o luam de 2-3 ori pe saptamana si aproape toate sfarsiturile de saptama a ramas la mine. Fetita nu sa acomodat deloc acolo se retrage in ea deja si tot vrea acasa la mine. De fiecare data cand trebuie sa o duc inapoie o duc cu plans, circ etc .
De la un an si 3 luni pana acuma dimineata o duceam la parintii mei iar dupa ce a inceput gradinita , dimineata la gradinita iar dupa aceea parinti mei mergeau dupa ea la13 , luau pranzul , somn, cand se trezea din nou ceva de mancare si la 5 mergeam dupa ea.
Casa am construito inainte de casatorie de cca 200 mp ,fetita are camera ie .
Pana acuma de doua ori a spus ca se muta inapoie si dupa care tot sa sucit.
Mai rau ia explicat si copilului ca mai doarme cateva nopti si se va muta acasa lucur care pana acuma nu sa intamplat
. Fetita nu manca acolo sau refuza sa mance, este piele si os . Cum intram in casa, tati haide sa facem papa ca burtica cere .
1. Ce sanse am ca domiciliul minorului sa fie la mine (tata) in cazul in care vom divorta
2.Exista vreo cale legala pana ea se hotareste ca minorul sa locuiasca la casa lui (cu tata).
Mentionez ca in perioada casatoriei nu au fost violente etc de nici un fel, I am spus si ei ca nu este vorba de concurs , orgolii doar sa facem ce este mai bine pentru copil.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
sergiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: sergiu1974 , utilizator 12:23, 9 Martie 2017
Ajutor juridic de unde sa cer ?
Stimate tătic, declanşaţi urgent o acţiune în instanţă pentru "Stabilire domiciliu minor" şi, în paralel, o Ordonanţă preşedinţială cu acelaşi obiect, motivaţi urgenţa prin nevoia de stabilitate a minorului şi prin starea de discomfort al copilului când nu este acasă, la domiciliul său obişnuit.
Dacă continuaţi în acest fel, veţi plânge amândoi la căpătâiul copilului, fiindcă ceea ce se întâmplă acum este un abuz asupra copilului în formă continuată.
Eu I am explicat ca nu este bine ce face si as vrea sa o rezolvam pe cale amiabila fara sa ne facem de minune. Ce este mai grav in perioada de cand seste plecata ia spus fetitei ca mai are de dormit cateva nopti dupa care se muta acasa. Si acuma cand a luato fara sa imi spuna ia spus haide repede ca te asteapta bunica( mama mea) pentru ca stia ca copilu nu vroia sa plece din nou la parintii iei( unde sta ea acuma ) . I am spus ei ca daca stia ca nu mai vrea sa se intoarca la ce ia mai spus la copil asa ceva ? Acuma explicai tu !
Marti la fel haide ca te duc acolo doar sa vrea in masina si a duso altundeva.
Si in acest sfarsit de saptamana fetita a fost la mine de vineri pana luni dimineata. nu vrea sa plece sub nici o forma. A fost si sotia duminica dupa masa , a chemato cu ea , ca merg in magazine etc. Nu si nu si asa a ramas pana luni dimineata.
Vede ca fetita vrea sa stea aici si totusi insista sa o ia si a cerut domiciliu fetitei la parintii ei unde de fapt sta si acuma.
Se poate cere o ancheta la Protectia copilului sau ce pot face in situatia de fata?
Actele de divort le a depus in instannta
Daca copilul nu doreste sa locuiasca cu mama atunci nu o obligati sa locuiasca cu mama.
Notificati Protectia Copilului si nu o mai lasati sa ia copilul.

Alte discuții în legătură

Divort, respectare program minor sergiu1974 sergiu1974 Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea tutelei unei fetite de 3 ani Ovcs1 Ovcs1 Buna ziua....ma numesc suruniuc constantin ovidiu si sunt tatal unei fetite de 4 ani...fetita provine dintr-o relatie de concubinaj....am trait toti 3 in ... (vezi toată discuția)