avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea tutelei unei fetite de 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea tutelei unei fetite de 3 ani

Buna ziua....ma numesc suruniuc constantin ovidiu si sunt tatal unei fetite de 4 ani...fetita provine dintr-o relatie de concubinaj....am trait toti 3 in aceasi casa de knd sa nascut fetita pana la inceputul lunii acestui an....mama copilului sa hotarat impreuna cu amantul cu care ma insela de mai bine de 1 an sa ia fetita si sa plece....dupa discutii am fost la acestia si am luat fetita la mine intru-cat aceasta incepea gradinita....tin sa mentionez faptul ca,concubina a mai abandonat copilul de 3 ori pana acum pentru a avea relatii cu alti barbati....plus faptul ca aceasta isi forta copilul sa doarma pentru a ramane singura cu acesta....am inceput procedurile legale si acum astept data procesului dar ma macina gandul ca aceasta ar putea primi copilul dupa cate a facut....as avea o sansa sa obtin eu tutela copilului?multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Ovcs1 , utilizator 07:35, 26 Ianuarie 2018
O sansa ati avea.
Dar veti avea un proces foarte greu.
Sunt multe aspecte care trebuie pregatite daca vreti sa va judecati cu sanse la proces.
Orice proces presupune o motivare atenta a actiunii si a gandirii probelor care urmeaza a fi administrate in fata instantei.

Simplul fapt ca v-a inselat nu va ajuta daca e privit in mod singular.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este bine la proces sa dovediti ca de cand v-ati despartit mama nu. Avenit dupa copil, nu l a ingrijit, nu i a platot mancare imbracaminte, nubl a luat si dus la gradinita, medic etc...
Totul cu filmari poze martori.asa aveti sanse.
Am o proba audio cu cei 2 unde spun de kt timp au relatia asta,ca dupa c plecam la servici aceasta ii dadea mesaj k am plecat si ca punea fata la somn pt a ramane singur....am martori care la vazut intrand in casa....la fel cand a plecat pentru prima data a lasat fata la o alta persoana....si educatoarea fetitei poate confirma ca numai eu am duso si aduso de la gradinita....acum iltima data a luat fata de la gradinita sub pretextul unei minciuni si fara a sti dna educatoare
Nu pare ca va concentrati pe copil, lasati ce relatii are ea si cum va insela, ca nu sunteti nici soti, concentrat-va pe copil, ce faceti dvs pt copil si ea nu. Ce conditii ii puteti oferi dvs, ce venituri aveti fiecare, cine are grija de copil si de cine e copilul mai atasat..
Tineti cont ca plecati oricum cu a doua sansa, ca e vb de o fetita de 4 ani.

offtopic
Va rog sa nu mai scrieti cu K,multumesc
Sunt angajat de 2 ani ca operator de mase plastice....pana acum eu am intretinut copilul intru-cat ea nu are nici o sursa de venit.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual divort cu minor, domiciliul la tata sergiu1974 sergiu1974 Buna ziua. Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)
Minor luat de tata de la mama Flori1967 Flori1967 Buna ziua, Sunt despartita de sotul meu de 5 ani. Avem o fetita de 12 ani, in anul 2005 a parasite domiciliul conjugal si a plecat de acasa s-a mutat cu ... (vezi toată discuția)