specific ca iesirea in somaj se face de la alta firma, nu de la firma la care sunt angajata o ora; adica , daca toate celelate conditii de acordare a somajului sunt ok, as dori sa stiu daca venitul acela de 150 ron(brut!) ma impiedica sa intru in somaj sau se incadreaza in venitul mai mic decat indicele de referinta?
multumesc
150 ron parvin de la unitatea unde prestati 1 ora ?Daca la unitatea care consimte sa va intocmeasca documentele prin care sa beneficiati de prevederile L76/2002,
intruniti conditiile ,castigul suplimentar precizat nu constituie impediment.
Deci problema dvs se ridica strict daca intruniti perevederile legale =stagiu complet de cotizare la firma care consimte intocmirea actelor in acest sens.
da, 150ron provin de la firma unde prestez o ora, deci ar fi un venit suplimentar;
si citind legea somajului am considerat ca sunt ok si am fost cu dosarul la AJOFM; dar d-na de acolo mi-a zis ca figurez cu venit la o alta firma si nu pot beneficia de somaj; am incercat sa-i spun ca e un venit mai mic decat indicele... si ma incadrez; dar mi-a raspuns ca e venit de natura salariala si nu conteaza, ca la aceste venituri care " se accepta" intra doar venituri din chirii, dobanzi...si ca nu conteaza ca sunt angajata doar o ora, cu venit mic
Exact. Chiar si cu o ora daca sunteti angajata, se considera ca aveti loc de munca si ca urmare, nu beneficiati de somaj. Indicele de referinta se refera la PFA si II.
multumesc
ah, speram sa se insele dna!!!!
deci trebuie sa renunt la ora de la firma respectiva, ca sa pot beneficia de somaj??!!! o sa o pun in incurcatura pe patroana firmarmei, ca nu are cine sa-i mai semneze hartiile (fiind si o cunostiinta...) speram sa se poata rezolva si fara sa renunt.......
Intrebare somaj
alina240
Buna ziua,
Am o intrebare daca ma puteti ajuta.
Sunt si asociat si angajat la o firma. Pe langa asta de cateva luni mi-am infiintat si PFA. Cat de curand ... (vezi toată discuția)
Intrare somaj
crycry
daca-mi inceteaza activitatea(contract pe per. nedeterminata), pot beneficia de somaj in cazul in care ai am un contract de o ora pe zi(70-80 lei pe luna)? (vezi toată discuția)