avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj

Buna ziua,

Sotia mea si cu mine intentionam sa divortam.
Avem luat impreuna un apartament prin credit ipotecar din care s-au achitat 5 ani.
La apartament s-a dat o diferenta de bani fostilor proprietari separat, prin aport de la mama sotiei.
Exista si un teren luat impreuna si achitat.
Pe parcursul casatoriei eu am avut intotdeauna veniturile mai mari, suportand mai multe cheltuieli in casa.
De asemenea, si ea a avut cateva aporturi cu sume de bani primite de la mama ei, cu care s-au luat bunuri comune.
Din punctul ei de vedere trebuie sa o despagubesc integral cu suma platita separat fostilor proprietari si sa raman si cu creditul.

Intrebarile sunt:
1. Daca vreau sa raman cu apartamentul, si sa platesc in continuare ratele singur, mai trebuie sa-i datorez ceva?
2. La partaj conteaza cuantumul veniturilor aduse in casa in timpul casatoriei?
3. Cum se procedeaza cu terenul achitat daca ea vrea sa-l pastreze insa eu vreau sa se vanda?
4. Instanta va tine cont de sumele de bani aduse de fiecare sot separat de salariu pentru achizitonarea de bunuri (cum ar fi in acest caz sumele de la mama ei sau venituri din alte afaceri ale mele), sau se considera si aceia bani comuni?
Cel mai recent răspuns: phonearena , utilizator 16:12, 6 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
1) da, sulta pt perioada cat ati platit rate impreuna.
Suma platita proprietarilor ce reprezinta, avans sau ati trecut alta suma in contract ? Daca din acte nu rezulta acea plata, sotia nu are cum s-o dovedeasca si nici cum sa o recupereze macar partial de la dvs.
2) nu, conteaza contributia la achizitionarea bunurilor. Chiar daca a castigat mai putin, poate a muncit in gospodarie si se compenseaza.
3) il va pastra si va da sulta. Instanta nu va hotari sa se vanda daca una din parti il vea, cum dvs nu il vreti si il vrea sotia, terenul ii va fi atribuit.
4) daca poate face dovada ca mama i-a dat bani, poate obtine o cota mai mare.
Daca venitul dvs e din munca, e bun comun.
Oricum, se pleaca de la prezumtia ca ati contribuit egal, mai departe, pt cine vrea cota mai mare, trebuie sa ceara si sa dovedeasca acea contributie.

1) Suma platita proprietarilor ce reprezinta, avans sau ati trecut alta suma in contract ? Daca din acte nu rezulta acea plata, sotia nu are cum s-o dovedeasca si nici cum sa o recupereze macar partial de la dvs.

S-a trecut alta suma in contract, restul s-a dat fostilor proprietari in mana. Este aceeasi situatie ca la pct. 4, poate dovedi cu marturia mamei ei ca i-a dat acea suma. Care este statutul legal in acest caz?

4) Daca venitul dvs e din munca, e bun comun.

Nu este din munca, sunt niste bani primiti din strainatate in nume personal aferenti unei intermedieri.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
phonearena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj NYNYSOR NYNYSOR daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)
Partaj...... AVO_JR AVO_JR am nevoie de putin ajutor, mai exact de o informatie referitoare la partaj. in situatia in care noi am cumparat impreuna un apartament (60.000 euro) prin ... (vezi toată discuția)
Am achizionat un apartament impreuna cu sotia , o parte din banii ... HCH2009 HCH2009 Am achizionat un apartament impreuna cu sotia , o parte din banii pentru cumparare acestui apartament i-am primit de la parintii sotiei , mentionez ca acesti ... (vezi toată discuția)