avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... client indezirabil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

client indezirabil

pot sa-mi rezerv dreptul de a nu mai servi un client care este recalcitrant in mod repetat atit cu personalul cit si cu ceilalti clienti,aducind prejudicii firmei mele
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:04, 31 August 2009
Cea mai usoara modalitate de a demonstra existenta situatiei care i-a produs persoanei (clientului refuzat) prejudicii morale, este existenta unui PVCC care sa ateste acest lucru (refuzul de a-l servi, purtarea agresiva, alungarea din localul de comert), mai ales un PV neatacat sau in privinta caruia o eventuala plangere s-a respins.
Reclamatia la OPC nu costa nimic, si ei sunt obligati sa cerceteze situatia reclamata.

Cat priveste paradoxul romanesc din servicii - sarac, rupt, prost si murdar dar ingamfat si dispretuitor cu clientii - am speranta ca intr-o zi totusi se vor civiliza prestatorii de servicii. Dar in primul rand trebuie pedepsiti aspru si fara nicio mila de consumatorii prost tratati, pentru ca pe bunul simt al romanului nu ne putem baza - degeaba se vorbeste pe toate posturile despre modelul vestic sau oriental de ospitalitate si buna servire. Cu adevarat cred ca vreo cateva amenzi usturatoare, poate si unul-doua procese pentru daune morale, ar sili un terchea-berchea de patronas de carton cu lant bovin la gat si o saiba uriasa pe deget sau sa se intoarca la reparatul de biciclete sau ce alta profesie de provenienta are, sau sa isi respecte pe cei care in marinimia lor binevoiesc sa ii fie clienti si sa-l plateasca din banii lor.=D>

Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Diana Persa, Avocat
Da, dar daunele morale nu cred ca ar depasi 1000 lei ( cel mult)
Nu mai vorbesc de faptul ca instanta poate acorda si 200 lei daune morale in astfel de cazuri.
Ce onorariu de avocat ar putea fi in aceasta situatie?
Instantele ar putea avea un rol educativ in astfel de cazuri mai ales ca de fapt la baza ar cam fi vorba de discriminare...( nu ma refer neaparat la o anumita etnie, ci la starea materiala mai degraba ).
Am vazut si eu o faza in care un om batran si cult (as zice) nu a fost servit...
Ospatarita a refuzat desi omul isi platea bautura si nu facea scandal, nu era in starea de ebrietate.Eram cu un amic din america care mi-a zis sa o las asa...desi nici lui nu i-a placut faza...
Culmea era ca acel batran avea si el un copil in plecat in america de multi ani.

avocat Claudiu Lascoschi
O.G. nr. 99/ 2000 - "Art. 56. - Se interzice a se refuza consumatorului fara un motiv justificat, conform prevederilor legale in vigoare, vanzarea unui produs sau prestarea unui serviciu. " Amenda este de la 500 la 2.000 lei.
Treaba este ca nimeni nu face reclamatie in astfel de cazuri.
De procese ce sa mai vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau santaj sabin cj sabin cj Rugaminte. Va multumim pentru sacrificiul de timp şi competenţa pusă în serviciul comunităţii. Tocmai de aceea îndrăznim să vă rugăm să ne daţi ... (vezi toată discuția)
Abuz al angajatorului...va rog dati-mi un sfat nina89 nina89 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie dificila.Sunt angajata de aproape 2 ani ca ospatarita in doua localuri apartinand aceluiasi patron, lucrez o tura ... (vezi toată discuția)
Reclamatie opc garagas43 garagas43 Imi cer scuze si va rog un sfat… Fiica mea are un magazin profil petshop.Intr-o zi fiind plecata dupa marfa am ramas eu asteptand.A venit o d-na care ... (vezi toată discuția)