avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara! Momentan iau indemnizatie pt copil, 10 luni . Daca de luna viitoare vrea sa ramana sotul pe paternitate, pot ramane si eu in continuare acasa sau cand renunt la indemnizatie e obligatoriu sa ma intorc la serviciu?e Iar daca sotul isi gaseste de munca peste 3 -4 luni pot lua eu iar indemnizatia?? Trebuie sa anunt ceva la locul de munca unde am lucrat inainte de a naste?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 5 Noiembrie 2016
In situatia in care tatal intra in CCC, mama care se află în concediu pentru creşterea copilului poate opta pentru concediu fără plată acordat de angajator sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

Daca in timpul CCC, sotul isi gaseste un loc de munca acesta poate renunta la CCC , iar dvs sa reintrati in CCC.

Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie costinic costinic 1. Sotia va naste dupa 1 martie. Va opta pentru CCC de 1 an. Ca tata trebuie sa intru in CCC cel putin o luna de zile. In aceasta luna pot renunta la CCC ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vioado vioado Buna ziua! Va multumesc pt raspunsul prompt. As mai avea o intrebare daca se poate: daca sotul care are pfa ar renunta sa mai intre in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil incepand din 01.03.2012 conform oug nr. 111/2010 modificata anastancu anastancu Buna ziua, OU 111/8.12.2010 si Normele de aplicare ale acesteia s-au modificat prin H 57/30.01.2012. Am parcurs textul legislativ (cam in diagonala, recunosc ... (vezi toată discuția)