avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua! Va multumesc pt raspunsul prompt. As mai avea o intrebare daca se poate: daca sotul care are pfa ar renunta sa mai intre in concediu crestere copil si ar dori sa opteze pt stimulentul de insertie poate? Sau stimulentul e doar pt cei care revin la munca dupa icc? Daca el nu-si ia concediu deloc si nu-si intrerupe activitatea din pfa poate opta direct pt stimulentul de insertie? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 10 Ianuarie 2017
Stimulentul de insertie se acorda persoanelor aflate in CCC si care realizeaza venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit .

Persoana îndreptăţită poate solicita direct acordarea stimulentului de inserţie, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil minacris minacris Buna ziua! Am un PFA pe care nu il pot suspenda( e cu fonduri europene), lucrez de 19 luni pana la sfarsitul lui ianuarie 2018( part time).In prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Supliment al 2 lea copil Alina vlasceanu Alina vlasceanu Ce conditii trebuie sa îndeplinim pt supliment pt al 2 lea copil si cât ar fi acela. Primul are 6 ani iar al 2 lea 3 luni. (vezi toată discuția)
Indemnizatii nou-nascuti tysy tysy Buna ziua,am autorizatie PFA din 14 iulie 2011,am divortat si astept sa nasc din zi in zi.Va rog sa-mi spuneti de ce indemnizatii pt copil pot beneficia si ... (vezi toată discuția)