avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumul functii-functionar public in cadrul aceluiasi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumul functii-functionar public in cadrul aceluiasi angajator

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca un functionar public poate avea cumul de functii in cadrul aceleasi institutii publice.Care ar fi temeiul legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:56, 5 Noiembrie 2016
Depinde de natura institutiei unde isi desfasoara activitatea functionarul public si de atributiile functiei:
Cumulul de functii pentru institutiile bugetare este prevazut in Legea 284/2010 art. 24 (1) În cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condiţiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai în condiţiile în care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat? Gheorghita123456 Gheorghita123456 [b]Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat in acelasi timp? Institutiile de stat lucreaza cu contract de colaborare? Te poate afecta cumva acest ... (vezi toată discuția)
Functionar public ion60ion ion60ion este reglementata posibilitatea cumului de functii in institutii publice? care este temeiul legal? sunt posturi vacante si multi functionari sunt pusi/primesc ... (vezi toată discuția)
2 cim-uri, acelasi angajator?! stelarman stelarman Buna seara! in prezent, in sectorul bugetar, este permis ca acelasi angajat sa aiba 2 cim-uri la acelasi angajator?! In concret: eu angajat la unei unitati ... (vezi toată discuția)