Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru!
In data de 3/11/2016 am fost oprit de un agent in Adjud(asta a fost in jur de orele 7.00 -7.30 seara).
Am tras pe dreapta in o parcare unde agentul a venit la mine fara sa se prezinte si imi pune intrebarea, citez: De ce nu porti centura( fara ca sa se prezinte, nu ii stiu numele si rangul)
Eu: Am avut centura domnule.
El: si o aveti pusa doar de forma.
Eu: de forma sau prinsa, am fost filmat ca o aveam trasa, adevarat?
El: sa stii ca centura nu e facuta sa o tineti de forma doar din cauza noastra a celor in dungi, ci e si pentru siguranta dv.
Eu:adevarat, aveti dreptate.
Dupa care ma pune sa aprind pozitiile si se duce in fata masinii..tot jucanduse pe un smartphone, probabil facea poze sau filma ceva, sau tragea de timp sa ii dau ceva si lui de un covrig.
El: Domnule Ionica o sa va sanctionez, numarul nu este vizibil,(intradevar placuta era putin mai jos prinsa de acel spatiu de pe bara), dupa care agentul sa urcat in MCV si tot cu telefonul in mana pentru inca aproximativ 5 minute, dupa o periodata de timp acesta dechide geamul la logan si ma cheama.
El: va rog sa semnati. si sa stiti ca sunt baiat bun si nu am pus amenda pentru numere , centura, etc.. de asmenea nu a citit nimic de pe proces, nu a intrebat daca am obectiuni si nu era trecut nici un martor.
In mare am vazut acolo 500 lei trecuti, si am intrebat cat e amenda.
El: Amenda dv este de 500 lei daca ii achitati in termen de 48 ore, iar daca depasitit acest termen amenda se dubleaza la 1000 lei.
Si mai imi spune odata, "Semneaza si imi intandi procesul verbal si un pix pe geam".
Eu: Daca refuz sa semnez??
El sa dat jos din MCV foarte nervos, si imi spune ca tu crezi ca eu iti dau amenzi din placere?? esti smecher? aaa, nu vrei sa semnezi, lasa ca te aranjez eu pe tine, iti dau amenda si pentru numere si centura, si 8 puncte permis. sa suit in masina din nou nervos trantind portiera asa cum nu am mai vazut la un agent, si a demarat de langa mine ft. nervos.
Acea amenda de 500 lei era ptr ca eram in fata 3 persoane, un copil si 2 persoane majore, masina era de 2 locuri.
Nu am primti procesul verbal, il astept sa imi vina prin posta..
Deci intrebarea mea este, am vreo sansa sa anulez aceasta amenda prin contestatie??
Cel mai recent răspuns:
ynocentta , utilizator
15:56, 5 Noiembrie 2016