avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minora

buna seara!sunt in divort cu sotul meu,el fiind reclamantul,toate acuzatiile care mi le aduce sunt tocmai invers.in momentul de fata sotul meu este cercetat pentru tentativa de omor,si s-a mai depus o reclamatie impotriva lui pentru furt,are vreo sansa ca fetita noastra sa-i fie incredintata?
a luat si toate actele din casa ,printre care si contractul de inchiriere al spatiului ,avem casa din fondul locativ de stat,el fiind titularul ,iar eu si fetita trecute la membrii familiei,il pot acuza de furt?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:48, 1 Septembrie 2009
Fiind vorba de catre sot , puteti face plangere prealabila in baza art 210 cod penal - furtul intre rude.
Nu ati zis si care este varsta minorei. Daca are peste 10 ani va fi audiata in camera de consiliu si intrebata cu care dintre parinti doreste sa ramana. Daca sotul este cercetatpentru tentativa de omor nu prea are sanse sa-i fie incredintata minora.
da, puteti formula o plangere penala bazata pe dispozitiile art 210 Cod Penal- Furtul intre soti. In ceea ce priveste emotivele de divort, dvs puteti formula o intampinare prin care sa va expuneti varianta dvs-pe care va trebui sa o probati cu martori si inscrisuri.
In ceea ce priveste cercetarea penala, pana nu exista o sentinta definitiva si irevocabila (mai ales ca nici nu s-a inceput urmarirea penala) sotul dvs beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Astfel la incredintarea minorului se va avea in vedere conditiile de locuit, veniturile sotilor, varsta copilului, dupa 10 ani poate fi intrebat de care parinte este mai atasat si alti astfel de factori.
In general in Romania minorii sunt incredintati mamelor, in proportie de 90%.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
,el fiind reclamantul,toate acuzatiile care mi le aduce sunt tocmai invers.in momentul de fata sotul meu este cercetat pentru tentativa de omor,si s-a mai depus o reclamatie impotriva lui pentru furt,are vreo sansa ca fetita noastra sa-i fie incredintata?

Categoric nu , cu asa labilitate psihica , si-ar putea periclita pana si propriul copil.

a luat si toate actele din casa ,printre care si contractul de inchiriere al spatiului ,avem casa din fondul locativ de stat,el fiind titularul ,iar eu si fetita trecute la membrii familiei,il pot acuza de furt?

Sigur , furtul intre soti e sanctionat la plangerea penala prealabila , depusa in termen de 2 ani de la exercitarea actului ilicit.
si unde pot depune acea plangere penala,la politie sau parchet?trebuie sa anunt si RAEDPP-ul in legatura cu contractul de inchiriere?vrea sa ma scoata din contract,sa-l predea,e capabil de orice numai sa nu raman eu cu casa,spune ca e a lui,dar casa s-a dat pentru familie,avem dependintele la comun(baie si bucatarie )cumama lui care a contribuit si ea la despartirea noastra,urmarind si ea casuta noastra,casuta pentru care ne-am judecat 6 ani,imcercand sa dovedeasca o imposibila convietuire cu noi,acuzandu-si fiul ca este golan ,hot,individ extrem de periculos avand antecedente penale,39 de ani nu l-a considerat fiul ei(fiind crescut in casele de copii,traind pe stazi mai tarziu)iar din ianuarie sunt in relatii foarte bune(de cand nu ne mai intelegem noi)intorcandu-l impotriva familiei lui,l-a indepartat pana si de fetita noastra
In caz ca nu rezolvati acest diferend pe cale amiabila , sesizati fie Politia , fie Parchetul.

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu si furt intre soti lucianlucian lucianlucian Buna ziua! Va rog, vreau sa stiu si eu daca sotia a parasit domiciliul cu bebele si cu o suma de bani (120 mil lei), va fi pedepsita. Am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Partaj si pensie alimentara enegeorgeta enegeorgeta in urma divotului am primit copilul in grija mea fostul sot fiind obligat la pensie de intretinere pentru minor pe care nu am primit-o niciodata --el a ramas ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)