Am dat un anunt de inchiriere a unei garsoniere in Bucuresti, in centru, stradal. A venit un cuplu care s-a uitat, a deschis si inchis geamurile, a verificat apa etc., au zis ca vor sa stea un an.
Am semnat un contract tip al agentului care i-a adus. Contractul este pe un an. Ei mi-au dat in avans, din initiativa lor, banii pe cinci luni + garantia (echivalentul unei chirii pe o luna), deci banii pe sase luni.
A doua zi, eu am dat acesti bani la un credit pe care-l am la o banca.
In toiul primei nopti, m-au sunat ca vor sa plece si vor banii inapoi pt. ca e zgomot (ceea ce puteau vedea si cand au vizitat si au deschis/inchis geamurile: e central, e stradal, nu e langa parc).
Eu nu am acesti bani si nici nu stiu cum sa fac rost de ei, este o suma destul de mare. Ce drepturi am in aceasta situatie? Trebuie sa le returnez intreaga suma?
Buna ziua,
Este foarte important sa cititi cu atentie contractul de inchiriere.
Drepturile si obligatiile partilor trebuie sa fie cuprinse in contractul semnat.
Daca nu exista nicio clauza privind razgandirea puteti sa nu restituiti banii,inca odata cititi cu atentie caluzele contractului, mai ales cele privind rezilierea contractului ,termene de reziliere,rezilierea unilaterala, rezilierea de comun acord,notificarea rezilierii, termene de notificare.