avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias a platit sase luni in avans, s-a razgandit in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias a platit sase luni in avans, s-a razgandit in prima zi. Vrea toti banii inapoi, dar eu am platit in avans la un credit

Buna ziua,

Am dat un anunt de inchiriere a unei garsoniere in Bucuresti, in centru, stradal. A venit un cuplu care s-a uitat, a deschis si inchis geamurile, a verificat apa etc., au zis ca vor sa stea un an.

Am semnat un contract tip al agentului care i-a adus. Contractul este pe un an. Ei mi-au dat in avans, din initiativa lor, banii pe cinci luni + garantia (echivalentul unei chirii pe o luna), deci banii pe sase luni.

A doua zi, eu am dat acesti bani la un credit pe care-l am la o banca.

In toiul primei nopti, m-au sunat ca vor sa plece si vor banii inapoi pt. ca e zgomot (ceea ce puteau vedea si cand au vizitat si au deschis/inchis geamurile: e central, e stradal, nu e langa parc).

Eu nu am acesti bani si nici nu stiu cum sa fac rost de ei, este o suma destul de mare. Ce drepturi am in aceasta situatie? Trebuie sa le returnez intreaga suma?

Multumesc frumos pt. orice sfat!
Cel mai recent răspuns: Diana2020 , utilizator 09:24, 6 Aprilie 2017
Buna ziua,
Este foarte important sa cititi cu atentie contractul de inchiriere.
Drepturile si obligatiile partilor trebuie sa fie cuprinse in contractul semnat.
Nu scrie nimic in contract despre razgandire, asa cum nu scrie in majoritatea contractelor pe care le-am vazut, de asta si intreb.
Daca nu exista nicio clauza privind razgandirea puteti sa nu restituiti banii,inca odata cititi cu atentie caluzele contractului, mai ales cele privind rezilierea contractului ,termene de reziliere,rezilierea unilaterala, rezilierea de comun acord,notificarea rezilierii, termene de notificare.
Multumesc frumos, repet: nu exista clauze privind rezilierea, de aceea intreb care sunt drepturile mele.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)
Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere.razgandirea chiriasului. qcond qcond Sunt locatorul, am incheiat un contract de inchiriere cu locatarul pe o perioada determinata, am primit de la acesta un avans, iar dupa cateva zile, ... (vezi toată discuția)