avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort incorect, judecat cu paratul in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort incorect, judecat cu paratul in lipsa

Reclamanta este in contact permanent cu paratul aflat in strainatate, dar nu comunica instantei adresa acestuia pt citare. Se face doar citarea prin publicitate. Ea invoca abandon de familie (e minciuna). Se judeca procesul si se da sentinta in lipsa paratului. Acesta afla dupa 2 ani ca este divortat. Sentinta este irevocabila. Ce cale de atac ii ramine? Cum se poate schimba asta? Se poate casa sentinta si rejudeca divortul de modul corect pt ca piritul sa se poata apara? Stiu ca nu toate injustitiile se pot repara, dar unele, da. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:08, 31 August 2009
Stimate Domn,
iar o luati de la capat? Abia ce am incheiat discutia asta. Tocmai ce ati spus ca va sunati avocatul sa se ocupe de copil, si lasati divortul si apartamentul in pace. Cred ca incalcati regulamentul forumului. Noi avem toata bunavointa sa va raspundem, dar veniti cu probleme noi. Sau schimbati-va avocatul daca nu sunteti multumit de el, desi inclin sa cred ca nu aveti unul, singur ati spus ca ati consultat mai multi si nu v-ati hotarat.. Zau asa...
Altfel, sunteti binevenit cu orice noua discutie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Cer suze pt insistentele mele, doamnei avocate Niculescu-Gorpin si colegilor care au ambilitatea si rabdarea de a da consultatiile gratuite. Multumesc pt amabilitate si intelegere.
nu mai este nimic de facut.s-a pronuntat o sentinta legala
carmenmur a scris:

nu mai este nimic de facut.s-a pronuntat o sentinta legala

Incorect!
Dacă soţul divorţat prin publicitate poate face dovada că a fost citat cu rea-credinţă prin publicitate deşi reclamanta cunoştea adresa sa pentru a fi legal citat, trebuie sa depună o cale de atac (apel daca hotararea instantei de fond a ramas irevocabila prin neapelare, sau recurs daca a fost apelata de reclamanta) in care se va cere si repunerea in termenul de declarare a caii de atac prin care se vor arata motivele temeinice care stau la baza unei astfel de cereri, respectiv data la care a aflat de divort, data de la care curgea termenul de 15 zile prevăzut de art. 103 alin. 2 C.pr.civ.
Daca se va depune calea de atac cu cererea de repunere in termen, intemeiate, conform celor de mai sus, instanta de control judiciar va casa hotararea atacata şi va trimite cauza spre rejudecare, odată cu aplicarea reclamantei a unei amenzi judiciare către stat şi la plata de despagubiri in favoarea pârâtului daca acesta le solicita şi dovedeşte crearea unui prejudiciu, potrivit dispoziţiilor art. 95 alin. 4 C.pr.civ. Astfel, părţile vor fi repuse în situaţia anterioară prin anularea hotărârii atacate, iar rejudecarea va fi soluţionată în contradictoriu cu pârâtul care trebuie să-şi dea adresa de citare prin cererea căii de atac. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu repetir mmirela_m mmirela_m care e procedura legala pt a incheia acest proces??? ,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)
Exista sanse pt o cale de atac? colette2010 colette2010 Buna tuturor Credeti ca mai exista posibilitatea de a mai ataca o sentinta pronuntata intr-o cauza civila solutionata in urma cu doi ani de prima instanta, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare a unei hotarari de divort ramasa definitiva prin nerecurare ilieiri ilieiri in ianuarie 2011 sa dispus desfacerea casatoriei hotararea a ramas definitiva prin nerecurare. In octombrie 2012 paratul depune o cerere la judecatorie prin ... (vezi toată discuția)