avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista sanse pt o cale de atac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista sanse pt o cale de atac?

Buna tuturor
Credeti ca mai exista posibilitatea de a mai ataca o sentinta pronuntata intr-o cauza civila solutionata in urma cu doi ani de prima instanta, neatacata, ramasa definitiva si irevocabila, dar in care una din parate nu a fost legal citata. Atat citatiile cat si sentinta judecatoriei au fost comunicate la o adresa aiurea (cu rea credinta data de reclamant), prin afisare, puse probabil intr-o cutie de posta. Citarea nu s-a facut si prin publicitate. Am aflat de hotarare acum cateva zile.
Ce parere aveti, mai am vre-o speranta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:45, 13 Mai 2010
Parerea mea este ca nu mai puteti face nimic care sa va ajute.
Trebuia actionat in conditiile legii.

avocat Claudiu Lascoschi
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, dar cum sa actionez in conditiile legii, mai precis sa declar apel sau recurs in termenul legal, daca am aflat dupa doi ani si atunci din intamplare. La adresa data de reclamant, unde am fost citata, habar nu am cine a locuit sau locuieste. Eu am avut si am domiciliul in alta localitate, dupa cum rezulta din toate actele mele.
puteti depune cerere pt anularea hotararii si rejudecarea cazului, pe acest motiv. atasati cererii dovezi in sprijinul a ce afirmati.
Multumesc, gi-jane! Dar anularea o cer in ce temei legal?

Nu sunteti de parere ca instanta ar fi trebuit sa dispuna si citarea prin publicitate, avand in vedere ca citarea a fost facuta numai prin afisare, chiar daca si astfel e considerata legala (totusi, in joc era un imobil de valoare)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
colette2010, utilizator
cod procedura civila
Art. 317. - Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele mai jos aratate, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe caile ordinare de atac:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
adresati-va unui avocat care sa studieze actele pe care le aveti, sa va zica ce sanse sunt sa se rejudece cauza
citarea prin publicitate se face atunci cand nu se cunoaste adrea celui chemat

Alte discuții în legătură

Divort judecat in lipsa - calea de atac fldan fldan Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de ... (vezi toată discuția)
Divort incorect, judecat cu paratul in lipsa ContSters101235 ContSters101235 Reclamanta este in contact permanent cu paratul aflat in strainatate, dar nu comunica instantei adresa acestuia pt citare. Se face doar citarea prin ... (vezi toată discuția)
Adresa pt. comunicare sentinta mars_on_line mars_on_line Daca parata s-a mutat de la adresa la care a fost trimisa comunicarea sentintei , ce prevede legea ? Este afisarea sentintei la usa judecatoriei cea mai buna ... (vezi toată discuția)