avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,
Am fost in somaj din ianuarie 2015 si pana in iulie 2016.Pe perioada somajului am intrerupt si lucrat in perioadele 03.2015-04.2015, 07.2015- 09.2015, 04.2016-05.2016 si astfel somajul s-a prelungit pana pe 08.08.2016. Pe 18 iulie m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni pana la data de 18 octombrie 2016 dupa care am incheiat contract pe perioada nedeterminata.As vrea sa stiu cand voi mai putea beneficia de un alt somaj si a doua problema daca am fost cu contract pe perioada determinata si apoi pe nedeterminata mai pot beneficia de acel stimulent de 30% ce se acorda de somaj daca ne angajam pe perioada nedeterminata pana la perioada terminarii somajului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 6 Noiembrie 2016
1. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj, potrivit legii, şi care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.

2. Asadar, daca ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata atunci va inceta plata indemnizaţiei de şomaj .

2. Daca ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata, puteti beneficia din nou de somaj dupa cumularea a cel putin 12 luni de stagiu de cotizare la somaj calculat de la data angajarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30% dupa somaj Luluemy Luluemy Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Beneficiile angajarii din somaj PetricaMilos PetricaMilos Am o intrebare, am o verisoara care a terminat liceul dar nu a promovat bacalauteatul, e in somaj si a auzit de la cineva ca daca se angajeaza din somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj florinasabou florinasabou Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele intrebari: mi se termina ccc si matrimite in somaj. In cat timp de la data incetarii cim trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)