Buna ziua,
Am fost in somaj din ianuarie 2015 si pana in iulie 2016.Pe perioada somajului am intrerupt si lucrat in perioadele 03.2015-04.2015, 07.2015- 09.2015, 04.2016-05.2016 si astfel somajul s-a prelungit pana pe 08.08.2016. Pe 18 iulie m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni pana la data de 18 octombrie 2016 dupa care am incheiat contract pe perioada nedeterminata.As vrea sa stiu cand voi mai putea beneficia de un alt somaj si a doua problema daca am fost cu contract pe perioada determinata si apoi pe nedeterminata mai pot beneficia de acel stimulent de 30% ce se acorda de somaj daca ne angajam pe perioada nedeterminata pana la perioada terminarii somajului?
1. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj, potrivit legii, şi care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
2. Asadar, daca ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata atunci va inceta plata indemnizaţiei de şomaj .
2. Daca ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata, puteti beneficia din nou de somaj dupa cumularea a cel putin 12 luni de stagiu de cotizare la somaj calculat de la data angajarii.
30% dupa somaj
Luluemy
Buna Ziua!Ma poate ajuta si pe mine va rog!Din 1 iulie am intrat in somaj-pe o paerioda de 1 an-iar din 1 septembrie sunt reangajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj
florinasabou
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarele intrebari: mi se termina ccc si matrimite in somaj. In cat timp de la data incetarii cim trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)