avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare la comun - vecinii isi bat T-uri blocatoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare la comun - vecinii isi bat T-uri blocatoare

Salut,

Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou.

Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de parcare.
Dezvoltatorul (prin interpusul-intermediarul sau) ne-a facut pe toti sa credem ca avem loc de parcare la comun in jurul blocului si ca cei de la demisol care au dat cu xx k Euro mai putin nu au acest lucru. Cei de la demisol au inceput sa parcheze in jurul blocului, ba chiar unul mai instarit are 2 masini (una fiind mai scumpa decat diferenta aia de la demisol la parter / etaj).
Intre timp s-a populat blocul si nu ne mai ajung locurile de parcare.

Cand am incercat sa le explicam celor de la demisol ca nu au voie sa parcheze, surpriza :) ne-au aratat contractul in care au si ei voie sa parcheze in jurul blocului (spatiul de x m2 fiind in proprietate comuna).

Dupa o porcaiala cu amenintari pe FB (amenintarile venind de la vecinul cu 2 masini de la demisol) si o sedinta ad-hoc vecinii au ajuns sa se duca in Brico sau nu stiu unde sa cumpere blocatoare (T-uri)

In ritmul asta vor putea parca doar cei care au T-uri si restul ciu-ciu.

Intrebare: au voie sa monteze fiecare unde i se scoala acest T de blocaj?

Exista un articol de lege ceva care trateaza acest subiect?
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 21:01, 20 Iunie 2020
Nu scrie nicaieri ca acea cota parte din teren reprezint aloc de parcare, terenul respectiv poate fi utilizat in mai multe scopuri( statioanre, parcare, drum de acces, parculete etc.) Pentru a arata civilizat sau trasat cumva niste parcari, Nu discutam de cum este specifica tin contract ci de faptul ca unii si-au atribuit cate un loc sau mai multe punandu-si t-uri. Intrebarea este care este cadrul legal pentru desfiintarea acestor t-uri si ce demersuri legale se pot intreprinde impotriva acestora.
Buna ziua,
Sunt interesat de raspunsul dumneavoastra. Ce actiuni se pot intreprinde impotriva celor care pun t-uri pe locurile de parcare comune?

romanbeatrice@yahoo.com a scris:

Nu scrie nicaieri ca acea cota parte din teren reprezint aloc de parcare, terenul respectiv poate fi utilizat in mai multe scopuri( statioanre, parcare, drum de acces, parculete etc.) Pentru a arata civilizat sau trasat cumva niste parcari, Nu discutam de cum este specifica tin contract ci de faptul ca unii si-au atribuit cate un loc sau mai multe punandu-si t-uri. Intrebarea este care este cadrul legal pentru desfiintarea acestor t-uri si ce demersuri legale se pot intreprinde impotriva acestora.

Demontati T-ul si il aruncati la gunoi.
Daca curtea imobilului e proprietate comuna, atunci nu puteti decat sa mergeti pe principiul primul venit, primul servit.
Acest principiu in aceasta speță nu are relevanță. Legal, notificati asociația prin executor sa recurga deindata la desființarea locurilor de parcare ar hoc pe motiv că terenul nu figurează ca loc de parcare, mai ales daca aveti mai puțin de 5 m până la fereastra. ( ordin ms 119 din 2014).
Dacă nu se iau masuri in termen scurt, adresa către primărie. In termen scurt vor ajunge sa parchez in living. De asemeni in adresa către primărie solicitați să primiți planul de amplasament vizat spre neschimbare ( acolo veti putea vedea statutul si dimensiunile spatiului) din jurul blocului. Este posibil sa figureze ca drum acces, sau similar. Cereți expres sa va spuna daca este sau nu loc de parcare. Tineti-ma la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza teren in jurul blocului bsandrei bsandrei Buna ziua, In blocul in care tocmai m-am mutat, odata cu achizitionarea apartamentului am dobandit si o cota parte din terenul din jurul blocului. ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Dilema intre teren in folosinta si teren in proprietate spynyx spynyx Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs: Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. ... (vezi toată discuția)