avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de revizuire, intampinare si cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de revizuire, intampinare si cerere reconventionala

Buna ziua! Se da urmatoarea speta pentru care solicit lamuriri eventual sfaturi :

Obiect: partaj succesoral
Parti participante:
- A - reclamanta
- B, C, D, E - parati

Instanta de fond prin hotararea data a incalcat mai multe articole din lege (22.2-6 NCPC, 322.5 CPC, etc.) si nu a tinut cont de toate inscrisurile existente.

In urma apelului facut de A, instanta de apel a mentinut hotararea luata de instanta de fond creand astfel dispozitii potrivnice (322.1 CPC) si nepronuntandu-se asupra unor lucruri cerute (22.6 NCPC)

In urma hotararii ramasa definitiva in instanta de apel si a obtinerii ulterioare a unor inscrisuri retinute de catre partea B, dar existente pe toata durata procesului, s-a formulat cerere de revizuire in baza 509 NCPC de catre A si aceasta fost respinsa, cu toate ca aceste inscrisuri ar fi schimbat complet hotararea de fond.

Partea C a facut si ea cerere de revizuire in baza art 509 NCPC iar procesul este in curs. Partea A, nefiind indreptatita prin actiunea ei precedenta vrea in acord cu partea C, sa depuna cerere reconventionala.

Intrebari :
1) Primul termen fiind deja scurs (maine fiind al doilea), exista posibilitatea ca partea A sa mai poata depuna intampinare si cerere reconventionala prin care sa-si solicite pretentiile?
2) Cu cat se timbreaza cererea reconventionala?
3) Se poate cere anularea hotararii de fond sau retrimiterea spre judecare a partajului ?

Concluzie : Cu toate ca A a fost reprezentata de avocat pe fond si in apel, iar acesta si-a facut corespunzator datoria, judecatorul de fond a comis o eroare care a declansat o reactie in lant si care a fost mentinuta de urmatoarele instante. Astfel s-a ajuns ca o parte din hotarare sa nu poata fi executata.

Multumesc anticipat pentru ajutorul DVS.!!!

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters336142 ContSters336142 Am avut un proces privind un litigiu de munca pe care l-am pierdut. In apel, mi s-a respins cererea ca fiind tardiva (inaintata in 30 zile , asa cum era ... (vezi toată discuția)
Pot cere revizuirea unei hotarari daca ... desirelia75 desirelia75 am o hotarare irevocabila in care se spune ca paratul e obligat la palta pensiei de intretinere de 25% din veniturile nete lunare. veniturile acestuia sunt ... (vezi toată discuția)