avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a uitat declararea incetarii cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a uitat declararea incetarii cim

Buna ziua.
Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni.
Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de asemenea si datoriile catre stat ce s au strans in aceste aproape 3 luni plus penalizari si dobanzi ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 16 Noiembrie 2016
Opinia mea este sa incetati acel c.i.m. cu data de 19.08 . Sanctiunea pentru netransmitere in termen o veti putea primi numai daca vine ITM-ul in control, care poate aplica si avertismentul ca sanctiune.

De asemenea, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Am inteles.
Deci in loc de CFP inchid normal cu data de 19.08 si taxele catre stat se vor recalcula automat ?
Multumesc.
Se recalculeaza taxele, calculul il va face contabilitatea.
Dar CFP-ul nu trebuie transmis si el in Revisal in termen de cel mult 20 de zile lucratoare de la data la care incepe sa produca efecte? Adica acum trei luni ?
In REVISAL se opereaza suspendarea c.i.m. , Codul Muncii nu prevede obligativitatea suspendarii c.i.m. in situatia acordarii unui CFS .. daca angajatorul nu decide suspendarea c.i.m. ce suspendare se opereaza in REVISAL ?

Intr-adevar, pentru a se evita discutiile contradictorii cu ITM-ul recomandabil este inregistrarea acestuia .

Atentie : Extrasul de REVISAL nu face dovada vechimii in munca si nici a stagiului de cotizare la pensii , somaj etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)