Buna ziua,sotul meu a aflat de ceva timp de existenta unui copil,un copil care acum are 24 de ani si care afirma ca sotul meu ar fi TATAL! Sotul a decis sa faca testul DNA....intrebarea noastra este :daca testul este pozitiv,daca este adevarat ca este adevaratul tata al copilului,ce consecinte sunt ? Aceasta persoana,care acum are 24 de ani a spus ca nu are pretentii la nimic....doar sa fie cu constiinta inpacata.....
o "consecinta" ar fi ca tatal si fiul se reunesc pentru prima data in viata si pot incepesa creeze o relatie de care ambii au fost privati; o alta consecinta - cea care va intereseaza, desigur - este aceea ca fiul ar putea dobandi vocatie succesorala; faptul ca spune el ca "nu are pretentii" nu inseamna nimic; e posibil sa-si schimbe opinia dupa cum e posibil chiar sa nu aiba pretentii ... deci, da ... il va mosteni pe tatal sau in concurs cu alti frati si/sau sotia supravietuitoare
Si daca o punem sa semneze un act in fata unui avocat,un act legal,prin care declara ca daca testul este pozitiv nu are nici o pretentie,nici de la tata,sotia si copilul(in acest caz sora vitrega ) atat timp cat ei sunt in viata si chiar dupa moarte? Se poate ?
Pretentii in sens de mosteniri
Ca lumânarea la mort vă folosește declarația. - Prin lege are drept la moștenire.
Are drept la pensie de întreținere până la 26 de ani, dacă urmează cursurile unei facultăți.
Simplul test adn pozitiv sau nu, nu are vreun efect. trebuie ca tatal sa isi recunoasca copilul sau sa existe o hotarare judecatoreasca de stabilire a paternitatii. Doar daca ii e tata in acte va mosteni.
Si va mosteni indiferent ce o fortati dvs sa scrie. Orice pact asupra unei mosteniri viitoare e nul.
Ajutor
doraa
BUNÃ!AM MARE NEVOIE DE AJUTOR!AM UN BÃIAT DE 3 ANI CARE S-A NÃSCUT ÎN ROMÂNIA, TATÃL LUI FIIND CETÃŢEAN COSTARICAN. Aª VREA SÃ ªTIU CE AR TREBUI SÃ ... (vezi toată discuția)