avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde il dau in judecată, aici sau in USA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde il dau in judecată, aici sau in USA?

Eu (viitoarea mămica) sunt dublu cetățean roman- american. Copilul a fost conceput in State iar la revenirea mea in țara luna trecută am înțeles ca tatal nu vrea sa facă parte din viața noastră. Nici nu știu in ce direcție s-o apuc, unde sa intentez procesul de paternitate?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:27, 9 Noiembrie 2016
Momentan ar trebui sa asteptati sa nasteti, si sa stim unde este domiciliul dvs. si al copilului.
Deci sa înțeleg ca ține de domiciliul minorului. Mulțumesc frumos pt răspuns.
Procesul îl puteți deschide în România dar hotărârea va trebui recunoscuta în SUA sub aspect jurisdicțional.
Procesul va fi mult mai complicat decât va puteți imagina dacă tatăl nu recunoaște ca este copilul lui.

Dacă nu plecați din SUA va putea lua copilul dacă nu rămâneți acolo și îl vroia.
Ewana a scris:

Deci sa înțeleg ca ține de domiciliul minorului.


Mai puti de domiciliu cat de ... existenta si cetatenia sa, a minorului. Dar mi-a fost greu sa va scriu ca trebuie sa se nasca viu, si sa traiasca ata cat sa aveti .. pe ce va judeca.
In prima faza copilul va avea domiciliul la domiciliul dvs.
In orice demers viitor, domiciliul dvs. ca parte implicata conteaza foarte mult.

Este adevarat ce v-a scris avocatul de mai sus, va astepta ditamai "bataliile" in cazul in care tatal nu recunoaste copilul. Chiar si daca il recunoaste, birocratia este ceva demn de luat in seama. Apai daca nu il recunoaste, e multa multa muca juridical in spate pentru a obtine stabilirea paternitatii conform legilor aplicabile, apoi de a recunaoste situatia obtinuta intr-o tara si in cealalta / celelalte. Si apoi sa implementati transnational derepturile si bligatiile privind pe copil, gen tatal sa obtina program de vizita si sa il executati, dvs. sa obtineti efectiv pensie alimentara, sa obtineti acordul tatalui pentru aspect ce tine de minorul aflat la dvs. (accord pentru inscriere in invataman, pentru activitati extra, pentru eventuale calatorii, pentru interventii medicale daca apar etc.)
Nici cand este exclusive vorba de cetateni si rezidenti ai aceluiasi stat, nu recomand sa va apucati fara avocat.

Succes si sanatate!

Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
smeagull, utilizator
Mulțumesc! Copilul va avea deasemenea cetățenie dubla, nu este greu sa se transmita cetățenia americană de la mama la copil, se va face la Consulat. Iar tatăl este cetățean american doar.
O ultima întrebare, dacă e ceva la care puteți raspunde din punct de vedere etic bănuiesc: dacă as avea posibilitatea sa imi stabilesc domiciliul in oricare din aceste tari, ar fi mai limpede situația dacă as începe demersurile din USA in loc de Ro?

Alte discuții în legătură

Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului el3na23 el3na23 buna seara,am 23 de ani si sunt o tanara mamica dezorientata,dar sa incep cu inceputul...am avut o relatie de 3 luni cu un baiat,ne-am despartit,iar In luna a ... (vezi toată discuția)