avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde il dau in judecată, aici sau in USA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde il dau in judecată, aici sau in USA?

Eu (viitoarea mămica) sunt dublu cetățean roman- american. Copilul a fost conceput in State iar la revenirea mea in țara luna trecută am înțeles ca tatal nu vrea sa facă parte din viața noastră. Nici nu știu in ce direcție s-o apuc, unde sa intentez procesul de paternitate?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:27, 9 Noiembrie 2016
Pur si simplu nu stiu sa va raspund, pentru ca nu cunosc legislatia din SUA (respective nici macar daca subiectul tine de legislatia federala sau de legislatia fiecarui stat sin SUA, si atunci deviatiile sunt infinite).
Nu stiu nici care este interesul dvs., ce urmariti in ordinea prioritatilor. Puteti de ex sa fiti interesata numai de bani, fie sa obtineti cat mai repede bani de la tata (poate fiindca nu aveti posibilitati sa va intretineti, si orice suma e buna cata vreme vine repede), fie sa obtineti o suma cat mai mare, chiar daca efectiv o primit mai tarziu (ca aveti din ce trai pana vine the big pot). Se poate si ca prin demers sa vreti nu bani, ci sa fortati o apropiere cu tatal, fie a dvs., fie a copilului. Fie ambele.
Sau poate va mai ganditi in timp, pana nasteti, pana va apucati de process cu pruncl in brate, si nu va mai trebuie nimic decat un certificate de nastere cu "liniuta" la tata, ca sa va puteti creste pruncul, sa va puteti plimba cu el libera prin lume, fara sa aveti nevoie de procura de la tata ca sa iesiti din tara cu el, fara sa puteti fi acuzata de rapire internationala de copii, sa va puteti stabili unde doriti fara acordul unui tata, si eventual copilul sa poata fi adoptat mai usor de un posibil viitor sot al dvs.
Astea prioritati se mai pot schimba cand va veti uita in ochii copilului dvs.
Si daca v-as sti prioritatile, legea Americana nu am cum sa o cunosc.
In Romania nu ati obtine nu stiu ce suma de bani, iar recuperarea ei din ei in state va fi grea, grea de tot. Nici relatii cu tatal nu veti obtine doar pentru ca zice judecatoria ... Husi/Vanju Mare/Alejdul de Sus.
Un avocat in statul din SUA relevant aveti cum sa consultati?
Ba da, am sa ma interesez si acolo. Voiam doar sa fiu proactiva si sa-mi fac temele din timp, ca sa știu ce si cum, in caz ca ma decid sa încep un proces.
Deocamdată nu sunt sigura ca vreau sa intentez acest proces, TOCMAI din cauza riscului de a avea nevoie de aprobări pentru orice decizie in legătura cu copilul. Singurul motiv pt care as intenta proces ar fi dacă as vedea ca nu ma descurc financiar.
Ewana a scris:

TOCMAI din cauza riscului de a avea nevoie de aprobări pentru orice decizie in legătura cu copilul.

Acesta nu este un risc care vine cu stabilirea paternitatii, este o certitudine odata stabilita paternitatea...
Sunt mamici aici pe forum care s-ar lipsi linistite de orice ajutor, numai sa isi poata creste pruncul in liniste. Mai apoi, cine stie cum se comporta tatal odata fortat sa plateasca pensie alimentara? Poate sa va sicaneze, poate sa incerce prin orice metoda sa reduca din costuri, inclusive prin a cere el copilul, sau dimpotriva, poate la un moment in viata sa dezvolte o relatie fireasca cu copilul sau, atat cat o permit conditiile.
Ce este mai important pentru dvs. momentan este sa va traiti maternitatea (nastere, perioada de incaput cu bebe) pe cat se poate in liniste. Nu va grabeste nimic in mod deosebit sa actionati imediat (daca banii nu sunt chiar o problema stringenta).
Sanatate si intelepciune va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara klaudiadenisa klaudiadenisa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oam o mar problema is gravida in 8 luni cu un german eu trebuie sa nasc in romania deoarece statul german nu vrea sa mi faca asigurare sa ... (vezi toată discuția)