avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchirirere spatiu comercial dupa 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchirirere spatiu comercial dupa 1 luna.

Buna ziua
Am un amic care a inchiriat un spatiu, l-a amenajat, a obtinut autorizatii (a deschis un magazin cu specific alimentar) si dupa o luna a venit proprietarul si l-a notificat ca in 30 de zile sa paraseasca spatiul.
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:24, 10 Noiembrie 2016
in primul rand trebuie vazut ce este specificat in contract, daca proprietarul are dreptul sa faca aceasta notificare intr-un termen asa scurt?!, daca are motiv intemeiat?!
Buna ziua,
trebuie vazut in contract care este termenul pentru notificare( de obicei se trece 60/90 zile), trebuie vazut daca exista clauza conform careia contractul nu poate fi reziliat maI devreme de 12 luni, garantia achitata la semnarea contractului etc. Daca nici una din aceste clauze nu este stipulata in contract si avem de a face cu un contract standard( semnat pe repede inainte) problema se poate rezolva in instanta (procedura mai lunga si mai costisitoare-taxa de timbru) sau prin MEDIERE( 7-10 ZILE SI FARA TAXA DE TIMBRU)
fanex88 a scris:
[...] Am un amic care a inchiriat un spatiu, l-a amenajat, a obtinut autorizatii [...]

@fanex88, Se impune sa faceti doua precizari:
1) Locatorul (proprietarul) este firma sau persoana fizica? Contractul este inregistrat la fisc?
2) Pe ce durata este incheiat contractul de inchiriere?
Contractul este intre 2 firme.
trandafir2 a scris:
2) Pe ce durata este incheiat contractul de inchiriere?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de inchiriere inainte de termen- proprietar plecat din tara utilizator86 utilizator86 Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pt o locuinta pentru o perioada de 1 an. La mai putin de o luna am obtinut transferul in orasul meu de ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere AdrianNicola AdrianNicola In cazul unui contract de inchiriere spatiu birouri intre 2 firme Daca locatorul (chiriasul) vrea sa rezilieze contractul inainte de termen si in contract nu ... (vezi toată discuția)