avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interdictie

buna ziua am si eu o intrebare. poate o persoana pensionata pensionata pe caz de boala sa fie curatorul unui om paralizat ?multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:34, 29 August 2009
Depinde de boala.Acesta nu trebuie sa -i afecteze discernamantul , si nici unele capacitatile fizice , intrucat curatela consitutie un mod de a reprezenta interesele unei persoane , instituita din cauza bolii organice de care acesta sufera.Reveniti cu detalii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
persoana care e tutore este mama si are probleme cu inima ,diabet si cred ca are probleme si cu capul pentru ca nu ma mai primeste in casa sa-l vad pe tata si ameninta ca vinde casa (ap cu 3 camere) si i-si cumpara garsoniera.precizez ca interesul meu e sa deschid un proces pentru a fii eu curatorul tatalui meu.am vreo sansa?
Puteti fi dvs. curatorul daca mama se afla in situatia pe care ati enuntat-o!
Mai mult , si mama poate fi pusa sub interdictie , intrucat pare ca discernamantul ii e alterat , si , ulterior , va fi numit de catre Autoritatea Tuteala un tutore, care sa -i reprezinte si ei interesele.
Dumeavoastra puteti dobandi calitatea de curator al persoanei ce sufera de paralizie.Si pe aceea de tutore al mamei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc mult .daca i-mi mai puteti da detalii cu privire la inceperea procesului as fii recunoscatoare.

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Curatela sau punere sub interdictie ? miilan miilan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Mama are 83 de ani si detine in proprietate: o garsoniera; 3/4 din apartamentul in care locuieste(1/4 sunt eu ... (vezi toată discuția)
Persoana pensie caz de boala poate sa vanda propietatea mariuscilin mariuscilin buna ziua am gasit o garsoniera si cumparatoru spune ca este pensionat pe caz de boala nu a vrut sa spuna ce el a dobandit garsoniera prin succesiune si ... (vezi toată discuția)