avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacere stoc marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacere stoc marfa

Buna ziua,

am preluat o societate dar din pacate stocul de marfa este la pamant.

In contul 371 am aprox 112589 lei, dar in balanta materialelor este cu totul si cu totul alta suma.

Societatea preia si marfa cu titlu gratuit, iar eu stiu ca aceasta trebuie introdusa ca o medie a pietii (val de achizitie). La iunie am un stoc facut, un inventar. Cum as putea sa rezolv problema valorii???

Multumesc anticipat!!

O zi superba tuturor!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:24, 9 Noiembrie 2016
Este important să stabiliți momentul de la care soldul contului 371 nu este egal cu stocul faptic.Verificați și rezultatele inventarierii anuale dacă inventarul la 31.12.2015 corespundea sau nu cu soldul contului 371.
De la data la care apar diferențe trebuie să punctați fișa contului 371 cu balanța stocurilor:
-intrările
-vânzările
-modificările de preț
-descărcarea contabilă a gestiunii conform vânzărilor
Urmare a acestor verificări veți stabili diferențele care pot fi erori de înregistrare sau minusuri/ plusuri de inventar.
Înregistrările contabile le veți face potrivit reglementărilor contabile (aprobate prin omfp 1802 din decembrie 2014), cap.16, contul 371
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate service auto adrianacristiana adrianacristiana Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o monografie pentru un service auto? Preciz ca achizitioneaza piese pentru reparatie, pune un adaos si emite factura la ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Tva la incasare elisa_rad2000 elisa_rad2000 buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)